FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

'FC Utrecht neemt risico's met contant geld'

08-02-2015

5 reacties


Medewerkers van FC Utrecht brengen al jaren tweewekelijks de contante opbrengst van een wedstrijddag zelf naar de bank. Die grote bedragen worden niet opgehaald door een geldtransport. Dat meldde het Algemeen Dagblad gisteren.

Twee weken geleden verduisterde een medewerker van de club samen met vier handlangers een fors geldbedrag uit de kluis in een kantoor van het stadion. Ingewijden zeggen tegenover het AD dat FC Utrecht al jaren risico’s neemt met geld en dat de beveiliging van de kluis niet in orde was.

Met geld over straat
De contant opbrengst van een wedstrijddag wordt door medewerkers van de club al jaren persoonlijk naar de bank gebracht, schrijft het AD op basis van verklaringen van ingewijden. Dat betekent dat zij met forse geldbedragen over straat gaan.

Sinds het begin van dit jaar heeft de club de publiekscatering in eigen beheer. Daardoor komt nog meer contant geld binnen dan voorheen. Volgens het AD gaat het in totaal om soms meer dan een ton. 

Bedragen boven de 25.000 euro moeten door een bank bij de fiscus worden gemeld als ‘ongebruikelijke transactie’. Dat betekent dat als medewerkers van de club een bedrag boven de 25.000 euro willen afstorten, zij met het geld vermoedelijk langs twee of meer bankfilialen gaan.

Hoofdverdachte
De 25-jarige medewerker die de overval in scène zou hebben gezet, is niet de hoofdverdachte in de zaak. Hij zou door drie handlangers zijn aangespoord om het geld te verduisteren. De medewerker blijft verdachte, maar is evenals een vrouwelijke handlanger lopende het onderzoek op vrije voeten gesteld.

De verdachte medewerker - pas een half jaar bij de club in dienst - had een deel van de opbrengst van de wedstrijd tegen Borussia Dortmund al eerder moeten afstorten, maar hij loog dat er een storing was bij de bank, schrijft de krant. Daardoor bleef het volledige bedrag – naar verluidt 77.500 euro – in de kluis.

Algemeen directeur Wilco van Schaik vindt dat de medewerker het vertrouwen van de club heeft beschaamd: “Hij heeft misbruik gemaakt van zijn verantwoordelijkheden. Daar was vanaf minuut één geen twijfel over bij de politie en ons, toen we de procedures naliepen. Op een gegeven ogenblik houden procedures op en is er alleen nog maar vertrouwen.''

De krant meldt verder dat een medewerker van de Fanshop vorig jaar een greep uit de kas heeft gedaan. Die werd ontslagen toen camerabeelden daarvoor het bewijs hadden geleverd.

Reacties

Bij dit bericht zijn 5 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing