FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

FC Utrecht neemt afstand van spreekkoren

07-04-2015

26 reacties


 

Naar aanleiding van de spreekkoren tijdens het duel FC Utrecht - Ajax heeft FC Utrecht een persverklaring uitgegeven. In deze verklaring, die hieronder integraal staat weergegeven, neemt Algemeen Directeur Wilco van Schaik namens FC Utrecht nadrukkelijk afstand van de spreekkoren.

'Vanzelfsprekend nemen wij als FC Utrecht afstand van deze vreselijke spreekkoren. En vinden we excuses aan diegenen die zich hierdoor gekwetst voelen, op zijn plaats. Wij waren onaangenaam verrast dat dit heeft plaatsgevonden. Tijdens de wedstrijd hebben wij, evenals de KNVB, het Openbaar Ministerie en de politie, de bewuste tekst van dit liedje niet gehoord. Anders hadden wij te doen gebruikelijk het protocol geactiveerd. 

Pas een dag na de wedstrijd werden we hierop gewezen. En de beelden uit onderzoek op internet van de 88ste minuut spraken voor zich. Uiteraard zullen wij nu alles doen om deze mensen op te sporen en zullen we samen met de KNVB passende maatregelen nemen volgens de ketenbenadering, een samenwerking tussen betaaldvoetbalclubs, supportersverenigingen, KNVB, politie en justitie. Hier gaan wij volgens onze richtlijnen maatregelen op nemen. Stadionverboden kunnen hier onderdeel van zijn. 

We zijn al langer aan het kijken hoe we ons stadion erop in kunnen richten dat we spreekkoren goed kunnen opsporen en aanpakken. Ook kwetsende uitingen met betrekking tot ziektes vallen hieronder. Toch denken wij niet dat alleen straffen de oplossing is. Wij pleiten er altijd voor dat we de problemen bij de wortel aanpakken. Wij durven te beweren dat ze niet eens weten wat ze zingen en wie ze hiermee feitelijk kwetsen. Dat neemt niet weg dat het niet kan en dat we moeten corrigeren.'

Wij zien het als onze morele en maatschappelijke plicht om hen te confronteren met wat ze feitelijk doen. Wij zouden dan ook graag vanuit onze aanpak m.b.t supportersbeleid een stuk bewustwording laten plaatsvinden van wat ze aanrichten. Als we dan een eerste groep hebben die dit nooit meer roepen, dan hebben we veel meer bereikt dan met alleen straffen. Wij denken dat dit een effectievere oplossing is. Continu zijn wij met de KNVB en de andere ketenpartners in gesprek om hier ook gezamenlijk naar te kijken, want dit kunnen we niet alleen. Het gaat hier om een cultuur- en gedragsverandering.”

Inmiddels heeft het Openbaar Ministerie het incident in onderzoek. Gedurende dit onderzoek beperken wij ons tot deze persverklaring en onthouden wij ons van verder commentaar, om zodoende het onderzoek niet te verstoren.

______________

Uiteraard distantieert ook True Support zich van de spreekkoren in kwestie. Onze afkeur hoeft geen betoog. Inhoudelijk sluiten wij ons aan bij de persverklaring van FC Utrecht. Met de club spannen wij ons in om racistische en antisemitische spreekkoren, alsook spreekkoren met verwijzingen naar ziektes, tegen te gaan.

Bestuur True Support

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 26 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing