FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

FC Utrecht met lege handen in zaak Vorm

12-06-2015

33 reacties


Wereldvoetbalbond FIFA heeft FC Utrecht, via een zogeheten ongemotiveerd vonnis, laten weten dat het in het ongelijk is gesteld in wat bekendstaat als de zaak Vorm. FC Utrecht is bijzonder teleurgesteld over de uitspraak en beraadt zich op vervolgstappen.

“Wij zijn als club bijzonder teleurgesteld over deze onnavolgbare uitspraak van de FIFA”, reageert Algemeen Directeur Wilco van Schaik van FC Utrecht. “De precieze argumenten voor het besluit moeten we nog ontvangen, maar nu al staat vast dat Swansea City kennelijk kan wegkomen met ondoorzichtig gemanoeuvreer rond de doorverkoop van Michel Vorm aan Tottenham Hotspur. Alsof Swansea City met gesloten beurzen afstand zou hebben gedaan van een topkeeper als Michel Vorm?! En zo kunnen wij fluiten naar het deel van het geld dat bij doorverkoop van Vorm aan FC Utrecht toekomt”, aldus Van Schaik.

“Ik vind dit niet alleen unfair en onjuist, maar het betekent ook dat het complete systeem van doorverkooppercentages op de tocht komt te staan. Verzin een list en je bent er wat de FIFA betreft kennelijk vanaf. Dat is hoogst onbevredigend en dan druk ik me nog voorzichtig uit”, zegt Van Schaik. “Als dit wordt geaccepteerd, kunnen clubs in de toekomst topspelers voor nul euro transfereren en dan bij wijze van spreken de koffiejuffrouw er voor zes miljoen euro bij doen om een doorverkoopclausule te omzeilen. In overleg met onze Nederlandse en Engelse advocaten laat ik nu nagaan wat onze vervolgstappen kunnen zijn. Dat ga ik met onze Raad van Commissarissen bespreken. Dit is een zaak in het belang van FC Utrecht, maar zeker ook in het belang van alle andere Nederlandse clubs die met doorverkooppercentages werken.”

Nu FC Utrecht een ongemotiveerd vonnis heeft ontvangen, heeft het enkele dagen de tijd om eventueel de gronden op te vragen bij voetbalbond FIFA. Vraagt FC Utrecht de gronden op, dan overlegt de FIFA na enkele maanden een dossier waaruit blijkt waarom tot een weigering van de claim van FC Utrecht is besloten. Als FC Utrecht over dat dossier beschikt, kan het vervolgens in beroep gaan tegen het vonnis bij het Court of Arbitration for Sport (CAS). Dan zal de zaak door het CAS verder worden uitgediept.

Bron: fcutrecht.nl

Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 33 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing