FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

FC Utrecht met 3-1 ten onder bij NAC

11-12-2010

8 reacties


Onder meer PSV en FC Twente kwamen er dit seizoen al achter en sinds zaterdag weet ook FC Utrecht dat een bezoekje aan Breda een loodzware missie is. NAC boekte alweer de achtste thuiszege in tien duels in het Rat Verlegh Stadion. FC Utrecht greep de leiding via Michael Silberbauer, maar moest daarna toezien hoe NAC de regie overnam en uitliep naar een 3-1 zege. Alleen Roda JC (2-1 zege) en AZ (1-1) gingen dit seizoen niet met verlies weg uit Breda.

In een boeiende eerste helft nam FC Utrecht brutaal het overwicht in Breda. Edouard Duplan claimde na vasthouden van Csaba Fehér tevergeefs een strafschop bij arbiter Christof Dierick, die dat wegwuifde. Snel daarna braken de gasten de wedstrijd alsnog open. Dries Mertens dwong Jelle Ten Rouwelaar tot een duik, toen de spelmaker zag dat de doelman wat uit positie was. Uit de hoekschop die volgde leek niets voort te vloeien, tot Mertens zich bovenmatig inspande om ten koste van Leonardo het maximale te halen uit het wegrollen van de bal richting de zijlijn.

De Belg heroverde de bal en gaf laag voor richting doel. Via Rob Penders kwam de bal voor de voet van Silberbauer; de aanvoerder hoefde maar in te tikken en maakte geen fout. Lang duurde de euforie voor de Domstedelingen echter niet. Aan de overzijde verdedigde Duplan zwak mee; hij liet Fehér uit zijn rug lopen en zag hoe Anthony Lurling daar notie van nam. De vleugelaanvaller bediende de Hongaar op maat en die schoot goed binnen in de verre hoek langs Michel Vorm.

Fehér stond vervolgens bijna aan de basis van de tweede tegengoal. Zijn zwakke pass achteruit kwam bij Ricky van Wolfswinkel, die op pad ging en Ten Rouwelaar testte met een hard schot. Dat was echter recht door het midden en leverde niet meer op dan een hoekschop. NAC nam na rust de touwtjes op eigen veld in handen en kwam na meerdere vrije trappen van Kees Luijckx op de gewenste voorsprong. Eerst raakte de blonde middenvelder de kruising en daarna zorgde zijn vrije schop voor zoveel onrust in de defensie, dat verdediger Alje Schut met het achterhoofd de bal langs Vorm werkte.

Tussendoor had NAC nog eens kunnen, en misschien wel móéten scoren. Lurling vuurde een kogel af op Vorm, die de bal niet klemvast had. Leonardo liep Lurling vervolgens in de weg, maar met de eigen goal van Schut kreeg NAC toch loon naar werken. En er kwam meer voor de Bredanaars. Amoah dwong Vorm tot een redding en uit de hoekschop die volgde kopte Leonardo een voorzet van Lurling op het hoofd van Luijckx; die zette het hoofd succesvol tegen de bal (3-1). Van Wolfswinkel raakte in de slotfase nog de linkerpaal, nadat NAC wat onachtzamer werd.

Bron: voetbalzone.nl
Foto: voetbalzone.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 8 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing