FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

FC Utrecht heeft beschermde status bij loting

15-07-2013

1 reactie


FC Utrecht heeft bij de loting voor de derde voorronde van de Europa League vrijdag een beschermde status. Net als bij de loting voor de tweede kwalificatieronde, ontloopt de club daardoor een groot aantal relatief sterke tegenstanders.

De loting voor de derde voorronde wordt al aanstaande vrijdag 19 juli gehouden, de dag na de uitwedstrijd van FC Utrecht tegen FC Differdange 03. De winnaar van die tweestrijd heeft een geplaatste status en kan niet worden gekoppeld aan bijvoorbeeld Udinese, Rubin Kazan, Sevilla of VfB Stuttgart.

Swansea
Als FC Utrecht de derde voorronde haalt, ontloopt het daarin ook clubs als Swansea City, Standard Luik, Club Brugge, Saint-Étienne en Sparta Praag. FC Utrecht kan ook niet gekoppeld worden aan landgenoot Vitesse.

De op papier sterkste tegenstanders die FC Utrecht in de derde voorronde wél kan tegenkomen zijn het Servische Rode Ster Belgrado, het Griekse Asteras Tripolis, het Tsjechische Slovan Liberec en het Zwitserse Thun. Een aantal van die clubs moet dan nog wel eerst zelf de tweede voorronde overleven.

Grote voetballanden
Onder de mogelijke tegenstanders zijn veel Scandinavische en Midden- en Zuidoost-Europese clubs. Een loting tegen een club uit een van de 'grote voetballanden' is in de derde ronde nog niet mogelijk. Ook een Belgische tegenstander kan niet uit de koker komen: wel  behoort een Schotse, Ierse, of opnieuw een Luxemburgse opponent tot de mogelijkheden.

De kans is groot dat de winnaar van FC Utrecht – Differdange loot tegen een andere winnaar uit de tweede voorronde. Maar FC Utrecht kan ook een club loten die rechtstreeks in de derde ronde instroomt. In dat geval is de tegenstander vrijdag al bekend. Aan die kennis heeft FC Utrecht niets: het moet zich op 25 juli in de Galgenwaard tegen Differdange eerst zelf definitief zien te plaatsen voor de derde voorronde.

Geplaatst
FC Utrecht neemt op de UEFA-ranglijst voor clubteams de 124ste plek in. De club is op basis van de zogeheten clubcoëfficiënt een ‘geplaatst’ (seeded) team bij de loting voor de derde voorronde. FC Differdange 03 profiteert daarvan mee als het zich ten koste van FC Utrecht plaatst voor de derde voorronde: de beschermde status is voor de winnaar van de tweestrijd.

De loting op het UEFA-hoofdkantoor in het Zwitserse Nyon begint vrijdag om 13.00 uur en is live te volgen op de website van de UEFA.

Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht is 1 reactie geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing