FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

FC Utrecht blij met komst derde Zweed

18-07-2011

15 reacties


FC Utrecht maakte maandag de komst van spits Alexander Gerndt wereldkundig. De aanvaller is na Johan Mårtensson en Marcus Nilsson alweer de derde Zweedse aanwinst voor de eredivisionist in korte tijd.

Voorzitter Jan Willem van Dop is blij met de komst van het drietal, vertelt hij op de website van FC Utrecht. "Ik mag zeggen, dat we een zeer succesvolle periode achter de rug hebben. We hadden onze pijlen gericht op drie spelers en die hebben we alledrie weten binnen te halen. Het zijn stabiele jongens, sterke persoonlijkheden en ze zagen welk perspectief FC Utrecht ze kon bieden."

Van Dop denkt dat de de verkoop van onder meer Dries Mertens, Kevin Strootman en Ricky van Wolfswinkel goed was voor de onderhandelingspositie van FC Utrecht. "Ze hebben gekozen voor onze aanpak, ons systeem. Dat betekent, dat een overgang naar FC Utrecht een goede stap kan betekenen in de richting van een volgende grote stap. Dat dat een realistisch verhaal is, blijkt wel uit wat er met spelers als Mertens, Strootman en Van Wolfswinkel is gebeurd."

"Maar natuurlijk hebben we het niet alleen gehad over de verdere toekomst en de mogelijke latere stappen die ze kunnen zetten", valt technisch directeur Foeke Booy zijn voorzitter bij. "Mårtensson, Nilsson en Gerndt hebben bewust voor FC Utrecht gekozen vanwege de posities die ze bij ons gaan invullen, voor de speelwijze die we hier hanteren en voor het totale elftal, waarmee ze individueel en collectief stappen kunnen zetten."

Booy denkt dat FC Utrecht de selectie van een flinke kwaliteitsimpuls voorzien heeft met het Zweedse drietal. "Met deze drie Zweden hebben we in elke linie, over de hele as, nu de beoogde versterkingen binnengehaald. Dat was ook vanaf het begin onze insteek: we zochten jongens die echt zouden passen bij FC Utrecht. Speltechnisch, maar ook qua mentaliteit."

Gerndt, die net als Nilsson overkomt van Helsingborgs, wordt gezien als opvolger van Van Wolfswinkel. Mårtensson is gehaald om het vertrek van Michael Silberbauer en Strootman op te vangen, terwijl Nilsson voor meer concurrentie moet zorgen in de defensie.

Bron: voetbalprimeur.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 15 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing