FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

FC Utrecht - SC Heerenveen 1-4 (0-1)

23-10-2011

0 reacties


FC Utrecht leed zaterdag tegen Heerenveen de eerste thuisnederlaag van het seizoen. In de eerste helft kwam de thuisclub ongelukkig achter en liet het zelf de kansen onbenut, na rust liep Heerenveen verder uit. Jan Wouters sprak na afloop van een lesje in effectiviteit.

Wouters zat zaterdag voor het eerst samen met Robbie Alflen als nieuw technisch duo op de bank. Verder maakte Junior Fernández zijn debuut. Andere wijziging in de startformatie ten opzichte van vorige week tegen PSV was het central duo achterin met Alje Schut en Ismo Vorstermans.

FC Utrecht opende sterk. Mulenga ging in de zesde minuut naar de grond in een duel met Breuer, maar daar zag arbiter Blom geen strafschop in. Kort daarna stoomde Asare ongehinderd op vanaf het middenveld en mikte vanaf de rand van de zestien op de paal. Er werd in een hoog tempo gespeeld door beide ploegen in die beginfase, waarin FC Utrecht Demouge al na acht minuten geblesseerd zag uitvallen. Duplan was zijn vervanger.

Heerenveen kwam erg fortuinlijk op voorsprong na achttien minuten spelen. Zullo wilde de bal wegwerken, maar zijn schot belandde via de inlopende Kums achter Fernández. Djuricic was dichtbij een tweede treffer voor de Friezen en ook de hoekschop die daaruit volgde zorgde voor gevaar. Het was na die 0-1 echter vooral FC Utrecht dat jacht maakte op de gelijkmaker. Een fraaie volley van Asare ging rakelings over en in een volgende aanval kwam de middenvelder net te laat om een voorzet van Mårtensson binnen te tikken. Verder schoot Duplan van dichtbij over. Kansen waren er dus genoeg, maar FC Utrecht vergat te scoren in de eerste helft.

FC Utrecht ging aanvankelijk op dezelfde voet verder na rust. Oar schoot in het begin van de eerste helft op aangeven van Mulenga bij de eerste paal naast. FC Utrecht moest meer risico's nemen en dat bood Heerenveen ruimte in de tegenstoot. Heerenveen profiteerde daar optimaal van. Na een uur vergrootte Dost in een van die gevaarlijke aanvallen de achterstand voor FC Utrecht. Met De Kogel in de ploeg voor Oar probeerde FC Utrecht terug te komen in de wedstrijd. Bovenberg was nog dichtbij succes, hij kopte de bal op de lat. Na de 0-3 bracht Schneijder dan toch nog even hoop met de 1-3, maar een minuut later was de marge weer drie.

"We begonnen met goede bedoelingen", vond Wouters. "Na de 0-1 werd het allemaal wat slordiger, maar toch kregen we kansen. We begonnen ook met goede intenties aan de tweede helft, maar na de 0-3 was de wedstrijd gelopen. We probeerden wel, maar meer zat er niet meer in."

Karakteristieken
Scoreverloop: 18. Kums 0-1; 60. Dost 0-2; 74. Djuricic 0-3; 81. Sneijder 1-3; 82. Assaidi 1-4

Arbiter: Blom
Geel FC Utrecht: Sneijder

Opstelling FC Utrecht: Fernández, Bovenberg, Vorstermans, Schut, Zullo, Mårtensson, Asare, Sneijder, Mulenga, Demouge (Duplan/8), Oar (De Kogel/61)

Bron: FC Utrecht / Foto's: René van der LaanReacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing