FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

FC Utrecht - NAC 1-0 (1-3)

28-04-2012

22 reacties


FC Utrecht startte de wedstrijd tegen NAC met Frank Demouge in de basis. Hij keerde terug na een blessure aan zijn hoofd. Ook Johan Mårtensson keerde na een enkelblessure terug in de basis.

De wedstrijd begon naar wens voor de thuisploeg. Na een vloeiende combinatie op de rechtervleugel tussen Van der Gun en Duplan kon de Fransman de bal voorgeven. Takagi kopte de bal á la Bep Bakhuis bij de tweede paal terug op Demouge die voor open doel de 1-0 eenvoudig kon inschieten. Utrechts nummer negen, die zijn vijfde goal van het maakte, liep vervolgens naar de reservebank om zijn doelpunt met het hele team te vieren.

Nog voor het verstrijken van het eerste kwartier kreeg Alex Schalk de kans op de gelijkmaker. Via de rechterkant liep hij het strafschopgebied in. Zijn schot ging maar rakelings langs het doel van Rob van Dijk. Ruim vijf minuten later moest Van Dijk weer handelend optreden door een voorzet van Robbert Schilder met zijn vuisten tot corner te verwerken.

Steekbal
Jan Wuytens stond in de 26ste minuut achter een vrije trap vanaf de rechterkant. Met zijn linkerbeen krulde hij de bal om de muur en ook over de goal van Jelle ten Rouwelaar. Na ruim een half uur stuurde Frank Demouge de opgekomen Van der Maarel met een mooie steekbal de diepte in. De voorzet van de rechtsback werd weggekopt door de verdediging. NAC beperkte zich de eerste helft tot sporadische uitbraken die strandden in de FC Utrecht-verdediging.

Een paar minuten voor het rustsignaal kreeg Cedric van der Gun de bal. Vanaf de middenlijn liep de aanvaller naar het Bredase strafschopgebied. Demouge en Takagi trokken de ruimte voor Van der Gun die vanaf de rand van de zestienmeter kon schieten. Dat schot ging maar net langs de verkeerde kant van de rechter doelpaal. Aan de andere kant ging een schot van Alex Schalk over het doel van Van Dijk.

De eerste helft werd besloten met een Utrechtse aanval. Van der Gun liep op via de linkerzijde. Aan rechterkant sprintte Nana Asare naar het NAC-doel. Van der Gun gaf een pass op Asare, maar een Bredaas been schoot de bal over de achterlijn.

Tweede helft
Na het fluitsignaal ging het Utrecht-publiek achter de ploeg staan. Het resulteerde in een fel Utrecht dat opzoek ging naar de tweede treffer van de avond. Bij een Utrechtse aanval vlak na rust belandde bij Dave Bulthuis. De linkerverdediger schoot de bal hard voor het doel van NAC. Daar kwamen Takagi en Van der Gun een teen te kort om de tweede treffer in te tikken. Op het uur scandeerde de Bunnikside de naam van de Japanse tiener. ‘Sjakie' stond achter de bal bij een vrije trap vanaf twintig meter. Hij schoot de bal vlak naast het doel.

Twintig minuten voor tijd kwam Schilder gevaarlijk het strafschopgebied in lopen. Nana Asare liep met de middenvelder mee en tikte de bal net op tijd over de achterlijn voordat deze gevaarlijk kon uithalen. Dat gebeurde in een fase waarin NAC het initiatief naar zich toe trok. Dat resulteerde in de 72ste minuut in de gelijkmaker. Alex Schalk legde de bal terug op Schilder die de bal in de verre hoek achter Van Dijk schoot. Twee minuten later stond de Utrecht verdediging niet goed waardoor Lurling in bal bezit kwam op zo'n twintig meter van de doellijn. Het schot van de routinier belandde op de paal een inzet in de rebound ging in de handen van de Utrecht doelman. Een minuut later tikte Van Dijk een gevaarlijk schot van invaller Jeffrey Sarpong.

Zeven minuten voor tijd zette Gerndt met een gevoelige pass met de linker voet Van der Gun voor Ten Rouwelaar. De bal sprong van zijn voet voordat hij kon afdrukken. Een minuut later moest Van Dijk zich strekken op een vrijetrap van Kees Luijckx. Uit die corner was het weer Luijckx die de bal net niet in het doel kreeg. Twee minuten voor tijd vocht Alex Schalk zich vrij van Van der Maarel en Wuytens. Hij legde de bal voor de rechter voet en krulde de 1-2 binnen. Alje Schut ging in een alles of niets poging mee naar voren om de gelijkmaker te forceren. Daardoor ontstond ruimte waardoor Jeffrey Sarpong in blessuretijd het leed nog erger maakte. De invaller schoot de beslissende 1-3 binnen.

Door de nederlaag houdt FC Utrecht nog een theoretische kans op de play-offs.

Opstelling FC Utrecht: Rob van Dijk, Mark van der Maarel, Alje Schut, Jan Wuytens, Dave Bulthuis, Johan Mårtensson ('79 Tommy Oar), Nana Asare, Edouard Duplan, Cedric van der Gun, Yoshiaki Takagi ('86 Rodney Sneijder) , Frank Demouge ('71 Alexander Gerndt).

Opstelling NAC Breda: Jelle ten Rouwelaar, Milano Koenders, Kees Luijcks, Eric Botteghin, Youssef el Akchaoui, Tim Gilissen ('46 Jeffrey Sarpong), Jordy Buijs, Robbert Schilder, Anthony Lurling, Alex Schalk, Nourdin Boukhari ('65 Ömer Bayram). 

 


En vooraf begonnen we nog wel zo goed....

 

 

Foto's: Fotografie René van der Laan

Reacties

Bij dit bericht zijn 22 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing