FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

FC Twente met ruime cijfers langs FC Utrecht

04-12-2011

1 reactie


FC Twente heeft moeiteloos weten te profiteren van de nederlaag die PSV eerder deze zondag leed bij Feyenoord. De Tukkers hadden geen problemen met een futloos FC Utrecht, dat zes tegendoelpunten om de oren kreeg en dan ook een ruime nederlaag leed: 2-6. Twente blijft derde op de ranglijst, maar heeft plek twee een stuk beter in zicht gekregen. Na een uur spelen werd het duel in De Galgenwaard tijdelijk gestaakt, omdat het onrustig werd in het stadion en er ook vuurwerk werd gegooid. Utrecht zal moeten vrezen voor een behoorlijke boete of een thuisduel zonder supporters.

Ola John was zondag de grote man bij Twente. De aanvaller maakte twee doelpunten en leverde een assist en was de gehele wedstrijd een plaag voor bewaker Daan Bovenberg. John begon al uitstekend aan het duel en verdiende in de achtste minuut een vrije trap, toen hij werd vastgehouden door zijn bewaker. John nam de vrije trap zelf en legde de bal op het hoofd van Peter Wisgerhof, die bij de tweede paal binnenkopte. Twente bleef hierna de bovenliggende partij en vergrootte al snel haar voorsprong. John kwam binnendoor bij Jan Wuytens en liet Rob van Dijk kansloos.

Voor Twente beloofde het een fijne middag te worden. Utrecht probeerde wel wat terug te doen, maar speelde lang niet zo fel als bijvoorbeeld in de thuiswedstrijd tegen Ajax en had simpelweg te weinig kwaliteit om op halve kracht terug in de wedstrijd te komen. Twente bleef dan ook de bovenliggende partij, maar raakte een kwartier voor rust wel Nacer Chadli kwijt met een knieblessure. Kort voor de thee dacht Utrecht recht te hebben op een penalty, maar Eduard Duplan werd bestraft met geel voor een vermeende schwalbe. Dat was een onjuiste beslissing.

In de tweede helft gooide Twente het duel snel op slot. Willem Janssen, die was ingevallen voor de geblesseerd geraakte Chadli, kopte de 0-3 binnen en zorgde daarmee voor de beslissing. Utrecht had weinig te vertellen in eigen huis en dat zorgde voor steeds meer frustraties op de tribune: zeker toen Janssen even later ook de 0-4 in de verre hoek schoot en John na een goede kapbeweging de vijfde treffer van de middag maakte. De onrust in het stadion nam toe en daarom gaf de wedstrijdleiding scheidsrechter Reinold Wiedemeijer de opdracht om een halfuur voor tijd tijdelijk de kleedkamer op te zoeken.

Na een onderbreking van ruim tien minuten begon de bal weer te rollen en deed Utrecht zowaar nog iets terug. Frank Demouge draaide simpel weg bij Douglas en schoot raak, voordat Job Bulthuis er ook nog 2-5 van maakte. Co Adriaanse wond zich nog even op langs de zijlijn, maar spannend zou het niet meer worden en op aangeven van Denny Landzaat maakte invaller Steven Berghuis er 2-6 van. Dankzij de overwinning heeft Twente nog maar één punt minder dan nummer twee PSV, dat eerder op de zondagmiddag onderuit ging bij Feyenoord.

Bron: Voetbalzone.nl

(Foto: René van der Laan)

 

Reacties

Bij dit bericht is 1 reactie geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing