FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Eerste nederlaag Jong FC Utrecht.

13-09-2011

5 reacties


Jong FC Utrecht heeft maandag de eerste nederlaag van het seizoen geleden. Op een winderig Sportcomplex Zoudenbalch werd met 0-2 verloren van Feyenoord/Excelsior.

Jong FC Utrecht begon goed aan de wedstrijd. In de achtste minuut gaf Mark van der Maarel een prima dieptepass op Enzio Boldewijn. Zijn schot verdween naast het doel van Feyenoord. De wedstrijd golfde op en neer maar beide teams kwamen tot weinig uitgespeelde kansen. In de 24e minuut zette Stefano Lilipaly de bal strak voor. Helaas kon Evert Brouwers de bal niet voldoende raken. Zijn schot vloog net naast het doel van de gasten. Er was veel balverlies bij beide teams door slordige passing.

Kans FC Utrecht
Na 20 minuten kropen de gasten uit Rotterdam wat meer uit hun schulp. Toch duurde het tot de 40e minuut voordat zij een uitgespeelde kans kregen. Spits Mick van Buren slalomde door de Utrechtse verdediging en zag zijn schot op de paal belanden. De rebound werd overgeschoten. Twee minuten later kreeg FC Utrecht een goede kans. Een prima pass van Bart Vriends zette Dave Bulthuis voor de keeper. Niet zelfzuchtig legde hij de bal terug. Helaas was er niemand in een rood-wit shirt om af te ronden. De ruststand was daarom 0-0.

Met Leon de Kogel als nieuwe aanvalsleider begon de thuisploeg met goede moed aan de tweede helft. Na drie minuten was het echter aan de andere kant raak. Van Buren had nu wel succes: 0-1. FC Utrecht probeerde te pressen maar kwam niet tot echte kansen. In de 56e minuut legde De Kogel de bal breed voor Gianluca Nijholt. Zijn schot verdween over het doel. Ondertussen moest doelman Erik Cummins alle zeilen bijzetten om zijn ploeg niet verder op achterstand te laten komen. Hij redde bekwaam op schoten vanuit de tweede lijn en plukte ook nog eens de bal van de schoen van een aanvaller van Feyenoord/Excelsior.

Goede wil
In de 62e minuut probeerde Yoshiaki Takagi het eens van grote afstand. Gedragen door de wind scheerde de bal over de lat. In de 73e minuut moest Cummins toch capituleren. Via een simpele steekpass werd Miquel Nelom alleen voor hem gezet. Met een "stiffie" liet hij de FC Utrecht goalie kansloos: 0-2. FC Utrecht rechtte nog eens de rug om tot de aansluitingstreffer te komen. In de 79e minuut leek dit te lukken via een strakke vrije trap van Maikel Lange. Met een schitterende reflex tikte Feyenoord-doelman Jordy Deckers de bal uit de kruising. Echte kansen kreeg FC Utrecht daarna niet meer. Veel goede wil maar meer zat er maandag niet in. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Jong AZ.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Erik Cummins, Dave Bulthuis, Mike van der Hoorn, Bart Vriends, Mark van der Maarel, Gianluca Nijholt (74e minuut Zakaria Amrani), Yoshiaki Takagi, Edouard Duplan (46e minuut Leon de Kogel), Stefano Lilipaly, Enzio Boldewijn, Evert Brouwers (57e minuut Maikel Lange).

Bron: fcutrecht.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 5 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing