FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

"Een nieuw seizoen, een nieuw begin"

01-08-2012

21 reacties


FC Utrecht heeft het afgelopen seizoen afgerond en staat alweer met één been in het nieuwe seizoen. Een goed moment om, voordat de cijfers officieel in het najaar bekend worden, de stand van zaken te delen met de fans en supporters. Vandaar dat algemeen directeur Wilco van Schaik deze week, voorafgaand aan het nieuwe seizoen, opening van zaken geeft.

Zo staat er deze week een interview in Voetbal International waarin Van Schaik een duidelijk en helder beeld schetst van de club. "Geen verrassingen meer bij FC Utrecht. Wij weten waar we staan en vooral waar we met de club naar toe willen. Dat pad is nu uitgezet, zodat iedereen binnen de club weet waar hij of zij voor werkt en wat de koers is voor de komende jaren. Op het veld staat een goede selectie die voor de plekken zes tot en met twaalf kan spelen en op kantoor staan alle neuzen de goede kant op", benadrukt de algemeen directeur. Hieronder volgt een korte impressie van het interview.

Met schone lei starten
"De officiële cijfers moeten we nog opmaken, maar we hebben al een goede kijk in de cijfers van het afgelopen jaar. Het afgelopen seizoen zal uitkomen op zo'n tien miljoen operationeel verlies. Met aftrek van de transferinkomsten van Michel Vorm, Dries Mertens en Kevin Strootman komen we uit op iets meer dan vier miljoen verlies in de boeken. Dit resultaat is een verbetering van bijna vijf miljoen ten opzichte van het afgelopen jaar. Absoluut een positief punt. Dat we de transferinkomsten hadden, betekende een goede eerste stap in de herstructurering die we zijn begonnen. We hebben in het afgelopen boekjaar ook alle kosten die verband houden met de herstructurering meegenomen. Alleen op deze manier konden we met een schone lei dit nieuwe seizoen in. Een nieuw seizoen, een nieuw begin."

Komende drie jaar
"We hebben de uitgangspunten bepaald voor de komende drie jaar. In dit seizoen willen we het verlies al met de helft terugdringen. Dit moeten we bereiken zonder transferinkomsten. Een transfer zorgt ervoor dat het proces van gezond maken sneller gaat verlopen. Elke Nederlandse club moet eens in de zoveel jaar een transfer maken, wij als FC Utrecht dus ook. De komende jaren moeten we heel goed en met beleid met ons geld omgaan. Dit wordt een proces van passen en meten. Maar alles is in kaart gebracht voor de komende drie jaar. We weten wat ons te doen staat en nu kan het alleen maar beter worden."

Uitdaging
"De bezuinigingen zijn een grote uitdaging om gezond te worden en dat is het doel om voor te gaan. Als we er met z'n allen achter gaan staan, gaat het ons lukken. Iedereen binnen de club is op de hoogte van de situatie en weet voor welke uitdaging we staan. Die openheid delen we al maanden met alle medewerkers, maar ook met de supporters, de business relaties en andere FC Utrecht-aanhangers. Vandaar dat de cijfers van het afgelopen jaar ook voor niemand een verrassing zullen zijn. De directie en de Raad van Commissarissen hebben dit zien aankomen."

"Natuurlijk zijn we er niet trots op. Maar we wisten dat dit het financiële resultaat zou zijn. Nu is het zaak dat af te sluiten en in het nieuwe seizoen echte stappen te maken. De blik is gericht op de nieuwe toekomst. Nu moeten wij bewijzen dat we als organisatie die stappen kunnen maken. Iedereen is zich hiervan bewust. We moeten er weer naar toe dat medewerkers en fans van FC Utrecht op alle terreinen, dus ook financieel, trots kunnen zijn op hun club. Dat gun ik iedereen en daar wordt ook passie aan gewerkt."

Ambities behouden
"We kijken niet alleen naar het financiële belang, maar ook naar het sportieve belang. We blijven een club met ambitie, dat hebben we al eerder gezegd. Ook dat blijft in de komende drie jaar overeind staan. We werken aan sportieve verbetering en ontwikkeling. Want we hebben nog steeds onze ambities op lange termijn richting de subtop. Alleen hebben we deze realistischer opgesteld. Dus vandaar geen eis voor Europees voetbal dit jaar. Ook geen eis voor het behalen van de play-offs. Wat niet wil zeggen dat we die niet kunnen of willen halen. Maar ook hieraan werken we stap voor stap aan herstel. We hebben op de drempel van Europa gestaan, daar moeten we op de lange termijn weer uitkomen. Echter dan met een goede organisatie en een goede financiële basis. Zoals ik al eerder zei: het verlies terugdringen betekent niet alleen besparen en bezuinigen. Daar hoort ook gericht investeren bij, zoals we nu Mark Diemers van SC Cambuur hebben aangetrokken. Niet alleen op het veld, maar ook in onze organisatie investeren we. Daarom kan de club ook door groeien in deze tijden."

Uitgestippelde koers
"Ik merk in gesprekken met onze fans dat ze begrijpen waar we mee bezig zijn. Het vertrouwen komt langzaam terug. Alleen al de afgelopen week hebben we vijfhonderd aanvragen voor seizoenkaarten gekregen. Vijfhonderd in één week! Dat zegt genoeg over de populariteit van FC Utrecht. Je merkt dat de wedstrijd tegen Feyenoord begint te leven, het seizoen klopt op de deur. Er is geen reden tot paniek; verre van zelfs! We hebben de situatie juist in de hand en voeren onze uitgestippelde koers doelgericht uit. Met geduld de hulp van onze achterban gaat dit zeker lukken. Vandaar dat ik zo uitkijk naar het nieuwe seizoen, waarin we samen gesteund door elkaar de strijd aangaan in de Eredivisie."

Bron: FC Utrecht

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 21 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing