FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Duplan: snoeshaan, filosoof en Ajax-killer

07-02-2012

1 reactie


Wat is dat toch met FC Utrecht? Iedere keer als de ploeg uit de Domstad Ajax tegenover zich treft, dan lijkt het wel of er oerdriften loskomen. Zondag was het niet anders. FC Utrecht bleef in de Amsterdam Arena simpel overeind tegen Ajax. Het werd 0-2 en na drie gelijke spelen en vier nederlagen haalde FC Utrecht eindelijk weer eens drie punten binnen.

De laatste competitieoverwinning dateerde immers van 6 november van het vorige jaar. U weet wel, die historische 6-4... tegen Ajax. Het lijkt wel of er in Utrecht een Napolitaans soort adagium postvat. Eerst Ajax lijfelijk zien verliezen en lijden en dan met een gerust hart sterven. Zoiets.

Vorig seizoen stuitte FC Utrecht ook al in de twintigste competitieronde op de rivaal uit Amsterdam en toen won het in eigen stadion met 3-0. Daarna volgden nog veertien competitieduels, maar de geest was uit de fles en het restant van het seizoen leverde nog maar drie overwinningen op.

Toen, iets meer dan een jaar geleden, werden twee Utrechtse treffers gemaakt door Edouard Duplan. Ook daarin verschilde er afgelopen zondag niets. Vijf minuten voor het rustsignaal was de Fransman er als de kippen bij nadat Ajax-keeper Kenneth Vermeer een hoge voorzet halfslachtig had verwerkt.

Op het juiste moment op de juiste plaats staan is ook een kwaliteit. En een kwartier voor het eindsignaal joeg de rechterspits de bal na een snelle Utrechtse counter onbedaarlijk hard in het dak van het Amsterdamse doel: 0-2.

Die Duplan. Anderhalf jaar na zijn overgang van Sparta heeft de man uit Athis-Mons inmiddels het karakter van een echte FC Utrecht-voetballer gekregen. Als hij tegen Ajax moet voetballen, dan is hij in zijn element. Sinds zijn komst naar Nederland in 2007 maakte Edouard Duplan veertien doelpunten in de Eredivisie. Liefst zes daarvan vielen in een wedstrijd tegen Ajax.

Duplan stond eerder tussen 2007 en 2010 onder contract bij Sparta naar de Jupiler League. Daar, in Rotterdam, leerden ze hem kennen als een wat lieflijke en soms wat onschuldige dribbelaar die ver stond van de macho-cultuur van de voetballerij. Hij gold als de voormalige student filosofie die graag werken van Plato en Spinoza las en zich kon verliezen in de melancholie van Jacques Brel.

Ook in Utrecht konden ze die vreemde snoeshaan aanvankelijk maar moeizaam plaatsen. Toenmalig trainer Ton du Chatinier dacht bij de eerste kennismaking met Duplan te maken te hebben met Clark Kent, het alter ego van Superman uit de gelijkname filmreeks.

In de rauwe cameraderie van de Utrechtse kleedkamer begint Duplan eindelijk tot volle wasdom te komen. Hij leerde er meer te eisen van zichzelf. Hij leerde uit te delen en te incasseren in de Europese gevechten van het vorige seizoen met Celtic, Steaua Boekarest, Napoli en Liverpool.

En hij leerde dat er meer nodig is dan een leuk voorzetje om te spreken van een geslaagde wedstrijd. In 43 competitieduels voor FC Utrecht maakte Edouard Duplan negen goals en dat is niet slecht een rechterspits in een matig voetballend elftal. Op 28-jarige leeftijd is Edouard Duplan eindelijk man geworden. En Ajax-killer.

Bron: VI.nl/Peter Wekking

 

 

Reacties

Bij dit bericht is 1 reactie geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing