FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

'Doorberekenen politiekosten ramp'

04-06-2012

16 reacties


De KNVB is zeer bezorgd over de in het Lenteakkoord van de partijen VVD, CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie opgenomen doorberekening van circa 30 miljoen euro op de inzet van politie.

''Dat hangt als het zwaard van Damocles boven het betaalde voetbal'', zei Bert van Oostveen, directeur betaald voetbal, maandag na de voorjaarsvergadering in Zeist.

''Zeker gezien de inspanningen die de clubs afgelopen jaren hebben geleverd, waardoor problemen in de stadions nauwelijks meer voorkomen, voelen wij ons onheus bejegend'', aldus Van Oostveen.

''Het bekt natuurlijk wel lekker om het rijke voetbal aan te pakken, Henk en Ingrid zullen het ongetwijfeld wel waarderen, maar het is symboolpolitiek. Wij snappen ook niet waar dat bedrag vandaan komt. Volgens onze berekeningen is met politie-inzet binnen de stadions maximaal 2,5 miljoen euro gemoeid.''


Doodsteek

Van Oostveen noemt het de doodsteek voor het betaalde voetbal indien de clubs uit de ere- en eerste divisie inderdaad een rekening van 30 miljoen euro krijgen gepresenteerd.

''De totale schuld van de clubs uit het betaalde voetbal bedroeg vorig seizoen 52 miljoen euro. Met drastische bezuinigingen proberen we dat terug te dringen. Tel er echter die 30 miljoen bij op en het is de dood in de pot voor het betaalde voetbal.''

De KNVB gaat komende weken alle politieke partijen benaderen om doorberekening van politiekosten uit de verkiezingsprogramma's te houden.


Teleurgesteld

De voetbalbond is tevens teleurgesteld over minister Schippers van VWS, die onlangs tijdens een hoorzitting in de Tweede Kamer oordeelde dat het bestrijden van matchfixing, het beïnvloeden van wedstrijden, primair een zaak is voor de sportbonden.

Van Oostveen: ''Wij als KNVB nemen dit probleem serieus. Het zou naïef zijn te veronderstellen dat elders in Europa en de rest van de wereld wel wedstrijden worden gemanipuleerd, maar dat het in ons land niet zou kunnen voorkomen.

Punt is echter dat wij geen opsporingsbevoegdheid hebben en dus met handen en voeten zijn gebonden.''

Bron: nu.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 16 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

FC UtrechtExcelsior
19 november 2017 14:30 uur
Galgenwaard

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Le@n 18pt
2 (12) fanvandeFC 17pt
3 (2) Gina 17pt
4 (3) tonyb 16pt
5 (4) badbo13 16pt
6 (32) chapri 15pt
7 (5) Dito4ever 15pt
8 (6) De meester 15pt
9 (7) Jan van Staa 14pt
10 (38) L@rs-Sven 14pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2017 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing