FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Derijck: ‘FC Utrecht is voor mij een grote club’

19-07-2013

3 reacties


PSV-verdediger Timothy Derijck speelt dit seizoen op huurbasis voor FC Utrecht. Derijck zal de positie die Mike van der Hoorn vorig seizoen bekleedde, rechts centraal in de defensie, gaan invullen. De 26-jarige Belg meldt zich zondag op het trainingsveld in Utrecht, maar is nog niet speelgerechtigd voor de thuiswedstrijd tegen FC Differdange 03 in de tweede voorronde van de Europa League.

Echte versterking
FC Utrecht is deze week tot een akkoord gekomen met PSV over de huur van Derijck, die al geruime tijd hoog op de scoutingslijsten van de club stond. “Timothy is een uitstekende en ervaren verdediger, zowel verdedigend als ook aanvallend. Daarnaast is hij ook nog eens kopsterk”, zegt Manager Spelerszaken en Scouting Edwin de Kruijff.

“Hij heeft veel ervaring op het hoogste niveau en is een speler die past in het systeem dat wij willen spelen. Met zijn leeftijd en daaraan gekoppelde nationale en internationale ervaring geeft hij ons iets extra’s wat onze jonge ploeg nodig heeft. Onze technische staf wilde hem er heel graag bij hebben. Timothy is een echte versterking voor FC Utrecht.”

Huur
De komst van Timothy Derijck op huurbasis is een bewuste keuze van FC Utrecht. “We hebben een goede afweging gemaakt tussen het kopen of huren van een vervanger voor Mike van der Hoorn”, licht Algemeen Directeur Wilco van Schaik toe.

“Aan het kopen van spelers zit een risico, waarbij de gewenste transfersommen van clubs voor spelers in deze transferwindow enorm oplopen. Wij kiezen er nu voor om te huren en het ingekomen transfergeld van Mike van der Hoorn deels te benutten voor de gezondmaking van de club en deels om het voorlopig op de bank te laten staan. Waardoor we in de toekomst slagvaardig kunnen zijn als we dat willen.”

“In de situatie waarin FC Utrecht verkeert, moeten wij constant de balans zoeken tussen financiën en onze sportieve ambities. Wij kunnen het ons niet veroorloven spelers te kopen die niet blijken te voldoen. Met Derijck weten wij wat we halen. Hij is een zekerheid. Met PSV en Timothy hebben we een goede zakelijke deal kunnen maken die goed is voor FC Utrecht. Timothy is een goede voetballer én een goede jongen, die al langer bij ons in beeld was, dus we hebben er een echte versterking bij.”

Bewuste keuze
Derijck is blij dat hij bij FC Utrecht gaat spelen. “FC Utrecht is voor mij een grote club”, zegt de centrale verdediger. “Ik ben al eerder met de club in gesprek geweest, maar toen kwam PSV en daar koos ik toen voor. In de fase van mijn loopbaan waarin ik nu zit, is het belangrijk dat ik elke week speel.”

“Ik ben blij dat ik de kans krijg voor FC Utrecht te gaan spelen. Het stadion, de fans, de ambities, het Europese avontuur, de selectie, de manier van spelen: het zijn voor mij de punten geweest waarom ik bewust heb gekozen voor FC Utrecht en andere opties heb laten lopen. Ik wil hier spelen, presteren en mee bouwen aan FC Utrecht. Vandaar dat ikzelf ook heb mee geïnvesteerd in deze overstap. Want, dit is voor mij een bewuste stap in mijn carrière."

Bron: fcutrecht.nl

Reacties

Bij dit bericht zijn 3 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing