FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

De grens is nu echt bereikt!

01-10-2012

22 reacties


Het bestuur van True Support keurt de gebeurtenissen van afgelopen woensdag (bekerwedstrijd FC Utrecht-Ajax) ten zeerste af. Helaas is het weer uit de hand gelopen.

Wij vinden dat FC Utrecht een club moet zijn waar iedereen, harde kern, families, sponsors en andere supporters zich thuis en op hun gemak moeten voelen. Daar is nu geen sprake meer van.

Wij zijn ons ervan bewust dat we geen "padvindersclub" zijn en dat hoeven we ook niet te worden. Maar de grens is nu echt bereikt.

True Support is afgelopen donderdag uitgenodigd voor een overleg om een en ander met de betrokken partijen (FC Utrecht, de politie en de SV) te bespreken. True Support hecht er aan om op te merken dat iedere aanwezige bij dit overleg de gebeurtenissen afkeurt en vindt dat er maatregelen genomen moeten worden.

Al jaren komen we als FC Utrecht supporters helaas niet verder dan het meerdere malen roepen van "Hamas, hamas" en dergelijke liederen tijdens wedstrijden tegen Ajax. Waar is de originaliteit gebleven? FC Utrecht - Ajax is een beladen wedstrijd. Prima, dat is ook het mooie van voetbal, maar dan zijn er zat mogelijkheden om op een ludieke manier de tegenstander te treffen. We kunnen wel roepen dat woensdag ook uit het uitvak (heel even) kwetsende teksten kwamen en dat we nu eenmaal een volksclub zijn en dit er nu eenmaal bij hoort, maar daarmee komen we met de club niet verder.

Primair is de ordehandhaving natuurlijk een taak van FC Utrecht en de politie, maar ook als supporters hebben wij daarin een eigen verantwoordelijkheid.

Je hoeft elkaar niet bij de politie of FC Utrecht te verlinken, maar indien voor de zoveelste keer het "Hamas, hamas" wordt aangeheven door een bekende van jou, mag die er best op aangesproken worden. Het is immers ook jouw club die door deze misdragingen getroffen wordt. We hebben begrepen dat afgelopen woensdag enkele leden van de oude harde kern c.q. oudere jongens hebben geprobeerd om op vak T de orde/rust te bewaren, hetgeen gedeeltelijk is gelukt. Hulde! Wel hebben wij het idee dat men helaas minder dan vroeger naar de "oude jongens" luistert. Hopelijk hebben wij het mis en kan door middel van onderlinge controle ook nog een correctie op misdragingen plaatsvinden.

Hoe nu verder? Het is natuurlijk makkelijk om een statement te maken, maar het gaat ons er ook om mogelijke oplossingen aan te dragen. Wij vinden dat, mede in het kader van de normalisatie, bijvoorbeeld niet getornd moet worden aan zaken zoals het spelen van avondwedstrijden. Ook een alcoholverbod zal in onze optiek geen positieve bijdrage leveren. Iemand die vooraf wat wil drinken, doet dit dan ergens anders wel en met een alcoholverbod tref je ook de goedwillende supporters. Het weigeren van uitsupporters is een optie, maar daar zijn wij principieel een tegenstander van. Voetbalwedstrijden horen met thuis- en uitsupporters gespeeld te worden. Echter, misschien is toch raadzaam om dit als een tijdelijke maatregel in te voeren en hierover in discussie te treden, maar dan wel bij wijze van hoge uitzondering.

True Support heeft tijdens het overleg als mogelijke oplossing aangereikt het opleggen van een stadionverbod bij het betreden van het zogeheten buffervak. We hebben daar als FC Utrecht supporters namelijk niets te zoeken. Uiteraard moet dit vooraf wel duidelijk gecommuniceerd worden en zullen er misschien huisregels aangepast moeten worden. Met betrekking tot massale "Hamas, hamas" spreekkoren en dergelijke, zijn wij ons ervan bewust dat het ondoenlijk is om iedereen te straffen. Stel dan maar een paar voorbeelden. Dat kan oneerlijk gevonden worden, maar doe je er aan mee, dan is er het risico dat je er uit wordt gepikt. Wil je dat niet, doe er dan niet aan mee. Verder gegradeerd straffen van diegenen die zich misdragen hebben.

We hebben niet de pretentie dat wij de wijsheid in pacht hebben. Maar genoeg is genoeg. We wachten de vervolgstappen van de club (en autoriteiten) verder af. Gelet op het gesprek van afgelopen donderdag hebben wij er goede hoop op dat de club passende maatregelen zal nemen.

Overigens hebben we afgelopen zaterdag genoten van de sfeer op de tribunes, met name die van de Bunnikside. Positieve en luide ondersteuning, ondanks de achterstand. Laten we die lijn doorzetten, ook tegen een club uit Amsterdam.

Bestuur True Support

Reacties

Bij dit bericht zijn 22 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing