FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

De geruchten rondom Jens Toornstra

14-08-2014

16 reacties


Onlangs gaf Wilco van Schaik in Voetbal International nog aan dat hij verwacht dat FC Utrecht Robbin Ruiter en Jens Toornstra in deze transferwindow kan behouden. In de tijd die daarna is verstreken, zijn er veel geruchten rondom Jens Toornstra ontstaan.

FC Twente zag Tadic en Promes vertrekken. Volgens het Twentse regionale dagbad Tubantia zou FC Twente in Ziyech (sc Heerenveen) en Jens Toornstra mogelijke vervangers zien. In eerste instantie leken er geen andere kapers voor Toornstra op de kust. Want Feyenoord, dat door het vertrek van meerdere basisspelers al een behoorlijke leegloop voor de kiezen had gekregen, zou volgens trainer Fred Rutten geen interesse hebben in Toornstra. Bij Feyenoord wordt rekening gehouden met het vertrek van Clasie, en Jens Toornstra is een ander soort middenvelder, zo zei Rutten tegen RTV Rijnmond.

Echter, het AD meldde recent dat Feyenoord wel degelijk interesse zou hebben in
Toornstra. Dit gerucht werd later nog gevoed door Tubantia. Volgens dit dagblad gaat FC Twente naast Ziyech en Toornstra grijpen, omdat beiden spoedig bij Feyenoord tekenen. Feyenoord zou haast hebben, zodat beide spelers direct inzetbaar zijn in de Europa League.

Wilco van Schaik geeft in VI de volgende reactie op de geruchten: 'Formeel heeft zich nog niemand bij ons gemeld voor Toornstra. Jens is een heel belangrijke speler voor ons, heeft nog een driejarig contract en van hem is er maar één in Nederland. Dus het mag duidelijk zijn dat we ons terughoudend opstellen.'
Dit laatste wordt door Michel la Faille (onder meer sportjournalist bij Omroep West) op zijn twitter-account vertaald in een vraagprijs voor Toornstra van 8 tot 10 miljoen euro. Het contract de tweevouding international loopt immers nog tot de zomer van 2017. La Faille voegt daar tevens aan toe dat deze vraagprijs te hoog is voor zowel Feyenoord als FC Twente, want beide clubs zouden maximaal de helft kunnen betalen.

In een iets verder verleden werd Toornstra in verband gebracht met PSV. De Eindhovenaren zagen onlangs de komst van middenvelder Defour afketsen, maar Toornstra is, net als eerder genoemde Ziyech, geen doelwit. Marcel Brands van PSV zegt op Fox Sports over dat duo: 'Dat lijkt me niet, zolang wij Adam Maher en Georginio Wijnaldum hebben. Ziyech en Toornstra zijn goede spelers, begrijp me goed, maar wij zoeken echt een ander type.'

Over buitenlandse belangstelling voor Jens Toornstra zijn op dit moment geen geruchten bekend. De verwachting is wel gerechtvaardigd dat het in ieder geval tot en met 31 augustus, de dag waarop voor de meeste landen in Europa de transferperiode sluit, onrustig kan blijven rondom de FC Utrecht's opschutter van het seizoen 2013 / 2014. En volgens RTV Utrecht was Toornstra op 14 augustus in ieder geval gewoon op het trainingsveld van FC Utrecht.

Reacties

Bij dit bericht zijn 16 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing