FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Dave Bulthuis: 'Topprestatie geleverd'

16-09-2012

2 reacties


Dave Bulthuis was met het winnende doelpunt de gevierde man bij FC Utrecht na de met 1-0 gewonnen wedstrijd tegen PSV in de Galgenwaard. De thuisploeg eindigde het duel met negen man, maar kwam geen moment in de problemen tegen de ploeg van trainer Dick Advocaat. "Ik denk dat we een topprestatie geleverd hebben."

Middenvelder Anouar Kali werd door arbiter Kevin Blom in de zeventigste minuut na zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd. Tien minuten later pakte spits Alexander Gerndt direct rood na een tackle op de benen van Mark van Bommel. Tussendoor kopte Bulthuis de Utrechters naar 1-0.

Geen raad
"Heerlijk om te scoren, dit voelt zo goed. Dat we het duel met negen man nog weten uit te spelen is knap. Dit had ik me niet kunnen voorstellen", vertelt de linksback tegen NUsport.

"Iedereen heeft duizend procent gegeven. Of ik vanmorgen iets speciaals heb gegeten? Nee hoor, niks anders dan normaal. Standaard rituelen, geen gekke dingen. Ik voelde me gewoon lekker."

Trainer Jan Wouters liet na de wedstrijd tegen NAC Breda al weten tevreden te zijn over het spel van de Domstedelingen. "We hebben vandaag verdiend gewonnen. Dit is hoe ik Utrecht wil zien spelen."

Bulthuis vult hem aan: "Het sterke spel tegen NAC moesten we inderdaad vast zien te houden. Dat is gelukt. De hele wedstrijd was iedereen scherp. PSV is gewoon niet gewend om achter de bal aan te lopen, vandaag wisten ze geen raad met ons."

Zeiken
Een andere Utrecht-speler die indruk maakte was Mike van der Hoorn. De 19-jarige verdediger uit de jeugdopleiding kopte in het begin van de wedstrijd een bal op de paal. "Ik voelde toen al dat we konden winnen. PSV heeft niet echt kansen gecreëerd. Ik had ook nog kunnen scoren, dat is helaas niet gelukt. Je zag dat ze het moeilijk hadden, dat ze op elkaar begonnen te zeiken. Je moet dan slim spelen", benadrukt Van der Hoorn.

FC Utrecht boekte de eerste thuisoverwinning van het seizoen. Tegen Feyenoord werd verloren (0-1) en PEC Zwolle ging terug naar Overijssel met een punt op zak (1-1). Volgens Bulthuis komt deze overwinning vooral dankzij de steun van de supporters.

"Het publiek was zo fanatiek vandaag. Heerlijk. Zelfs na die twee rode kaarten kon PSV het ons niet moeilijk maken. Vanavond maar eens een borrel drinken, we moeten hier van genieten."

Bron: nusport.nl
Foto: FCUPhoto/F. Zilver

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 2 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing