FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Cijfermatige ontwikkelingen in de blessures (3)

25-12-2014

2 reacties


Op 23 oktober en 11 november jl. is er op deze site al cijfermatig stilgestaan bij de ontwikkelingen in de blessures. In dit artikel is de update tot en met de winterstop verwerkt. FC Utrecht heeft nu 18 officiële duels afgewerkt: 17 voor de eredivisie en één voor de KNVB-beker. De beschreven situatie is op de afwezigheid tijdens die duels gebaseerd.
Al op voorhand kan worden gesteld dat dit niet het laatste artikel in deze reeks is.

Voorspelling aantal gemiste duels
De verwachting op 12 november was dat spelers van FC Utrecht dit seizoen 218 officiële duels zouden missen, en dat was destijds een toename van 8 duels sinds 23 oktober. Inmiddels ligt deze verwachting op 193. Dit cijfer ligt ineens onder het totaal aantal gemiste duels in het seizoen 2013 / 2014 (199 duels), en deze sterke afname is vooral te danken aan het feit dat Danny Verbeek en Edouard Duplan inmiddels weer volledig inzetbaar zijn. Het absolute aantal blijft echter hoog, want het aantal door blessures gemiste duels lag in het seizoen 2012 / 2014 op 147 duels. In dat seizoen waren Sarota, Nilsson, Ayoub en Duplan ook langere tijd afwezig.

Momenteel zijn Michael Zullo (alle 18 officiële duels) en Anouar Kali (7 officiële duels) de ‘koplopers’ qua aantal opeenvolgende gemiste duels. De verwachting is dat Ruud Boymans, die tegen Ajax en AZ ontbrak, na de winterstop de eerste vijf duels zo maar eens afwezig kan zijn.

Ook is het aantal korter durende blessures toegenomen. Zo ontbraken tegen AZ Mark van der Maarel en Chris Kum, waarmee het totaal aantal blessuregevallen op 24 staat. Tommy Oar neemt vier van deze gevallen voor zijn rekening, en miste daar in totaal ‘slechts’ vijf duels door. Vorig seizoen lag het totaal aantal blessures aan het einde van het seizoen op 31 na 40 officiële duels. Als de huidige lijn ongewijzigd doorzet, dan komt het aantal blessuregevallen ruim boven de 31 uit. En FC Utrecht speelt dit seizoen naar verwachting 35 officiële duels.

Gemiddelde afwezigheid en blessureredenen
Op 12 november miste een geblesseerde speler gemiddeld 5,06 duel door een blessure.  Dat cijfer neemt nog steeds toe, en ligt inmiddels op 5,5 gemiste duels per blessure: een toename van 8,7%. Hiermee is de stijging aanzienlijk minder dan op 12 november, en dat is vooral het gevolg van de terugkeer van de eerder genoemden Verbeek en Duplan.

De knieblessure blijft koploper als het gaat om blessureredenen, gevolgd door de enkelblessure. Als het herstel van Kali, Van der Maarel en Kum normaal verloopt en er geen nieuwe blessures komen, dan zijn na de winterstop alleen Zullo en Boymans nog afwezig. Inderdaad: vanwege een knieblessure en vanwege een enkelblessure.

Verwachtingen
Anouar Kali heeft inmiddels al weer individueel buiten getraind, en lijkt qua herstel op de weg terug. Van der Maarel en Kum ontbraken in Alkmaar vanwege lichte blessures; iets dat inherent is aan sporten. Per saldo zou het kunnen zijn dat na het trainingskamp alleen Michael Zullo en Ruud Boymans nog afwezig zijn. En in ieder geval voor Boymans is in de persoon van Sébastien Haller al een vervanger binnen. Door de blessure van Zullo is de positie van linker vleugelverdediger al het hele seizoen vacant. Zijn vervangers zijn Kum, Cortie, Letschert, Van der Maarel en Hardeveld geweest. Deze verscheidenheid aan vervangers is nauwelijks het gevolg van blessures geweest.

Slotakkoord
De ziekenboeg lijkt langzaam leeg te lopen, maar dat was eerder dit seizoen ook al het geval. Het is nu zaak dit daadwerkelijk te realiseren, en om daarna de ziekenboeg leeg te houden. Of de interne onderzoeken naar de aanleiding voor de vele blessures en de ontluikende discussie over de trainingsvelden daar impact op gaan hebben, is nu nog niet te voorspellen. Eind februari 2015 volgt daarom een update in deze reeks.

Reacties

Bij dit bericht zijn 2 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing