FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Cijfermatige ontwikkelingen in de blessures (2)

12-11-2014

1 reactie


In een artikel, hier gepubliceerd op 23 oktober, is voor het eerst cijfermatig ingegaan op de blessures bij FC Utrecht. Inmiddels zijn we drie eredivisieduels en één oefenduel verder. Wat valt op?

Voorspelling aantal gemiste duels
Op 23 oktober was de verwachting dat spelers van FC Utrecht dit seizoen 210 officiële duels door blessures zouden missen. Inmiddels ligt die verwachting op 218 officiële duels. In het seizoen 2013 / 2014 werden door alle geblesseerde spelers in totaal 199 duels gemist. De huidige verwachting ligt daar bijna 10% boven.

De verklaring voor deze toename zit in het feit dat Robbin Ruiter, Yannick Cortie, Anouar Kali en –wederom- Tommy Oar één of meer duels niet inzetbaar zijn geweest. Daarnaast waren op 23 oktober Edouard Duplan, Michael Zullo, Danny Verbeek en Nacer Barazite geblesseerd. Deze spelers waren tijdens het laatste officiële duel op Woudestein nog geen van allen inzetbaar.

Gemiddelde afwezigheid en blessureredenen
Gemiddeld is een speler op dit moment 5,06 duels afwezig met een blessure, en dat was 4,29. Deze toename lijkt gering, maar is bijna 18% en in drie speelronden ontstaan. Als deze lijn zich doorzet, dan heeft een speler aan het einde van dit seizoen per blessuregeval gemiddeld ruim 13 duels gemist. Dat ligt boven het aantal vorig seizoen (11,71), en geeft vooral de impact van de langdurig geblesseerden op de inzetbaarheid van spelers aan.

In dit seizoen waren er bij FC Utrecht tot en met 23 oktober geen hamstringblessures, maar Anouar Kali liep daarna direct een zware op tijdens FC Utrecht – PSV. Verder blijft de afwezigheid vanwege knieblessures (Duplan, Zullo, Barazite) de lijstaanvoerder. En Ruiter miste in dienst van FC Utrecht nog niet eerder drie duels vanwege een liesblessure

Verwachtingen
Er is dit seizoen al een paar keer een moment geweest waarop de ziekenboeg leeg liep, maar daarna werden toch weer nieuwe blessures gemeld. Het is onbekend in hoeverre dat nu speelt. Maar tijdens Excelsior – FC Utrecht bleef Gévero Markiet in de rust in de kleedkamer achter. Zijn eerste wissel dit seizoen, en hij had net voor rust een blessurebehandeling nodig. Verder meldde het officiële FC Utrecht Twitter-account @fcutrechtmatch tijdens Elinkwijk – FC Utrecht dat Gyliano van Velzen in de 25e minuut vanwege een blessure moest worden vervangen.

Van de langdurig geblesseerden zijn Verbeek en Duplan inmiddels weer in training, maar beiden hebben nog geen speelminuten gemaakt; ook niet in de Beloftenploeg. Verbeek gaf eerder deze week in Namen en Rugnummers van RTV Utrecht aan dat hij hersteld is van zijn rugblessure. Hij hoopt stiekem op 29 november tegen NAC weer inzetbaar te zijn. Duplan gaf al eerder aan te verwachten dat hij voor de winterstop weer fit is.

Zullo is in ieder geval tot en met de winterstop uitgeschakeld. Als Adam Sarota als voorbeeld wordt genomen voor de herstelperiode van een kruisbandscheuring, dan gaat het voor Zullo langer duren. Sarota was van februari tot en met november 2013 niet inzetbaar. Zullo liep zijn blessure half juli op. Hij herstelt nu in overleg met FC Utrecht in Australië. Gezien zijn progressie verwacht de linksback binnenkort weer in Nederland te zijn voor de laatste maanden van zijn revalidatie, zo staat te lezen op de website van zijn belangenbehartiger Sport-Promotion.

Kali is naar verwachting tot en met de winterstop afwezig. Barazite heeft inmiddels zeven officiële duels gemist, maar maakte tegen Elinkwijk weer speelminuten en lijkt klaar voor zijn rentree. Over de terugkeer van Tommy Oar en Robbin Ruiter is nog niets bekend. Beiden maakten in ieder geval geen deel uit van de wedstrijdselectie voor het oefenduel tegen Elinkwijk.

Slotakkoord
De negatieve trend is aanwezig en versterkt. Want in de periode tussen 23 oktober en heden is het aantal blessuregevallen en de gemiddelde afwezigheid per blessure toegenomen. Dit vertaalt zich bij FC Utrecht terug in onder meer de inzet van 27 verschillende spelers, en alleen in de opeenvolgende duels tegen sc Heerenveen en ADO kon met dezelfde basiself worden gestart. Die duels werden al weer ruim twee maanden geleden afgewerkt, en werden gescheiden door een interlandperiode waardoor in ieder geval Robbin Ruiter tijdig hersteld was van zijn eerste liesblessure.

Robby Alflen zei in het interview Bij Erik Thuis in FCUFANS!-jaargang 10 nummer 1 over de afwezigen: ‘Wat je niet hebt, kan je ook niet opstellen’. Maar of de vele wisselingen ook helpen aan het inslijpen van de speelstijl?

Reacties

Bij dit bericht is 1 reactie geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing