FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Bloedeloos gelijkspel tegen NEC (0-0)

04-03-2012

22 reacties


FC Utrecht en NEC hebben de punten gedeeld na een weinig vermakelijke zondagmiddag in De Galgenwaard. Beide ploegen slaagden er negentig minuten lang nauwelijks in om echt gevaarlijk te worden, het duel eindigde dan ook in 0-0. De nummers twaalf en dertien van de Eredivisie hoopten juist allebei drie belangrijke punten te pakken, om zo afstand te nemen van de andere ploegen in de degradatiezone.

Utrecht opende beter dan de bezoekers uit Nijmegen, maar de formatie van trainer Alex Pastoor nam al snel de regie over met voetbal dat een stuk verzorgder oogde dan het spel van de tegenstander. Vooral Lasse Schöne en Leroy George maakten het doelman Junior Fernández al vroeg in de wedstrijd lastig. George zorgde voor het eerste echt grote gevaar, maar zag zijn schot nog net geblokt worden. De Nijmegenaren bleven het proberen en gaven Utrecht geen ruimte om ook maar een fatsoenlijke aanval op te zette. Met enkele snelle uitbraken slaagde de ploeg daar zelf wel in en vooral Rens van Eijden was dichtbij een treffer, maar hij kwam net tekort om het af te maken.

Het thuispubliek liet zijn spelers duidelijk merken meer te verwachten dan het weinig passievolle spel van het eerste half uur. Dat leek al snel effect te sorteren. De Zweed Alexander Gerndt verraste NEC-doelman Gábor Babos bijna met een harde kopbal, na een fraaie voorzet van de meegelopen verderdiger Davy Bulthuis. De Hongaar redde echter, met veel moeite, en voorkwam een tegentreffer vlak voor rust. Ook Edouard Duplan zette Babos aan het werk: de bal kwam pas laat bij hem terecht, maar zijn harde schot kon maar net gekeerd worden.

Utrecht wist het dat veel beter moest in de tweede helft en vergeleken met de eerste helft was hun spel dat ook. Het bleek echter niet genoeg om de Nijmegenaren te overklassen. Grote kansen bleven uit en van verzorgd voetbal was ook aan de kant van NEC allang geen sprake meer. Género Zeefuik was nog het dichtst bij een doorbraak, maar Jan Wuytens voorkwam dat hij de bal achter invaller Kevin Cummins kon tikken. Het bleek een van de weinige doelpogingen die het publiek voorgeschoteld zou krijgen, want hoewel de Utrecht-supporters hun ploeg in de slotfase nog een keer probeerde naar voren te schreeuwen, lukte het niet meer om op het doel van Babos te schieten.

Bron: voetbalzone.nl
Foto: René van der Laan

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 22 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing