FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Bizarre metamorfose van Utrecht in half jaar tijd

18-08-2011

21 reacties


Het is zondag 6 maart 2011, een zonovergoten dag in stadion Galgenwaard. FC Utrecht ontvangt Roda JC en 18.000 liefhebbers maken zich op voor weer een heerlijk middagje.

Als 'Eye of the Tiger' van 'Survivor' traditioneel knalhard uit de boxen schalt, loopt de speaker nog even de namen van de basiself én reserves door. 'Met nummer 1... Michel Vorm....'

Dan volgen Tim Cornelisse, Alje Schut, Jan Wuytens, Mihai Nesu, Edouard Duplan, Michael Silberbauer, Kevin Strootman, Jacob Lensky, Dries Mertens en Ricky van Wolfswinkel... In de dug-out zitten naast trainer Ton du Chatinier de reserves Gianluca Nijholt, Leon de Kogel, Adam Sarota, Khalid Sinouh, Mark van der Maarel, Ismo Vorstermans en Michael Zullo.

Het is donderdag 18 augustus 2011, als trainer Erwin Koeman koppen telt op trainingscomplex Zoudenbalch. Dan roept hij plots tegen assistent Wouters bij een vier-tegen-vierpartijtje: 'Jan! Hier, ook jij maar een hesje...'

Het is dat er in de voetballerij bijna geen nuchterder trainer rondloopt dan Erwin Koeman. Anders zou je zomaar medelijden met hem krijgen. Of met de fans die nog niet zo lang geleden rondliepen met kersverse shirts van een kleine tachtig euro met de namen op de rug van 'uithangborden' Mertens, Silberbauer, Van Wolfswinkel, Vorm, Strootman of Cornelisse.

De miljoenen vergoedden veel, maar zelden zag een club zich zo plots als een lekgeprikte band leeglopen, want ook Khalid Sinouh, Erixon Danso en Barry Maguire renden de voorbije weken de Domstad uit. Ontdaan van alle charme, raffinement en nieuwe helden, zuchtten de fans deze zomer diep. Was het daarbij maar gebleven.

Alsof het drama met de Roemeense linksback Mihai Nesu in april, die voor altijd aan een rolstoel gekluisterd zal zijn, de voorbode was voor een onbestendige zomer zonder weerga. Eduard Duplan, meniscus, Frank Demouge, meniscus, doelman Robert Fernandez meniscus en dan kampen tal van (reserve)spelers, onder wie aankoop Alexander Gerndt, Ismo Vorstermans, Michael Zullo, Gianluca Nijholt en Leon de Kogel met kleine kwetsuren.

Tot overmaat van ramp meldde steunpilaar Jan Wuytens zich met een ogenschijnlijk zware kniekwetsuur vandaag ook nog in het ziekenhuis. Koeman telt koppen, en zijn zegeningen. Misschien moeten de supporters voor stadion Galgenwaard een kapelletje inrichten...

Bron: AD.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 21 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing