FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Beloften zijn klaar voor start van het seizoen

12-08-2010

0 reacties


Na zes weken voorbereiding start voor Jong FC Utrecht maandag het seizoen met het duel om de Supercup tegen PSV. Een week later begint de competitie met een uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard.

Trainer Robbie Alflen van Jong FC Utrecht kijkt na zes weken voorbereiding met vertrouwen uit naar de start van het nieuwe seizoen. "Acht spelers uit de A-junioren zijn erbij gekomen. Allemaal jongens dus die doorgestroomd zijn uit onze eigen opleiding. Dat is heel positief en geeft aan dat we als club op de goede weg zijn. We hebben goed getraind om vastigheid te krijgen in de speelwijze van de nieuwe groep. Ik ben hoopvol gestemd op basis van wat de spelers hebben laten zien tijdens de oefenreeks", aldus Alflen.

Jong FC Utrecht won in de eerste weken van de voorbereiding oefenduels van de Topklassers Sparta Nijkerk (3-1) en IJsselmeervogels (2-0) en versloeg ook Jong Sparta Rotterdam (3-2). Verder boden de Utrechtse beloften eind juli heel behoorlijk verweer tegen Kasimpasa Istanbul, dat uitkomt in de hoogste Turkse afdeling. De beste kansen waren aanvankelijk voor Jong FC Utrecht, dat in de eerste helft niets onderdeed voor de Turken. In de tweede helft gaf de fysieke kracht van Kasimpasa toch de doorslag (3-0 nederlaag).

De laatste twee oefenwedstrijden vorige week tijdens een toernooi in Lisse werden weer gewonnen. Na een knappe 2-0 zege op eerstedivisionist Almere City werd het toernooi gewonnen dankzij de overtuigende 4-1 winst tegen FC Lisse.

Over de doelstelling voor dit seizoen laat Alflen geen twijfel bestaan. "We willen terug naar de Eredivisie. Dat is het niveau dat deze selectie absoluut aankan. Niet alleen horen we met FC Utrecht op het hoogste niveau te spelen, maar ik ben er ook van overtuigd dat het met de kwaliteit die in deze groep zit moet lukken. Er zit veel voetbal in deze groep en daar moeten we dit seizoen ook gebruik van maken. Arbeid en inzet vinden we natuurlijk ook belangrijk, maar we moeten onze wedstrijden voetballend beslissen."

Maandag wacht de bekerwinnaar in Eindhoven de krachtmeting met de kampioen van de Eredivisie van het afgelopen jaar. Het is volgens Alflen nog moeilijk in te schatten hoe sterk Jong PSV dit seizoen is. "Ze hebben wel gelijkgespeeld tegen Go Ahead Eagles en dat is top eerste divisie. Maar wij zullen er zeker voor gaan. Er staat weer een prijs op het spel." De selectie van Alflen kent in aanloop naar het duel om de Supercup twee kleine blessuregevallen. De trainer verwacht echter met een fitte groep naar Eindhoven te kunnen reizen.

Bron: fcutrecht.nl

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing