FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

B1-speler Badjeck voorbeeld voor de jeugd

02-04-2012

1 reactie


Cedric Badjeck maakte vrijdagavond zijn debuut in de A-selectie van FC Utrecht. In de wedstrijd tegen Excelsior kwam de speler van de B1 in de 81ste minuut in het veld voor Lars Veldwijk. De aanvaller maakt al drie jaar deel uit van de jeugdopleiding van FC Utrecht. FC Utrecht heeft het beleid om jeugdvoetballers op te leiden met als doel om uiteindelijk speler te worden van de A-selectie. Badjeck wordt dan ook gezien als een voorbeeld voor de toekomst, waaraan de overige jeugdspelers zich kunnen spiegelen.

De verrassing was groot toen de geboren Kameroener te horen kreeg dat de technische staf hem uitnodigde om de aanval van de A-selectie te komen versterken. "Het is gewoon apart als je hoort dat je met het eerste mee mag trainen", keek Badjeck terug op de afgelopen week.

Kop en schouders
De 17-jarige aanvaller staat momenteel met kop en schouders bovenaan in het klassement van B-junioren. Iedere wedstrijd geeft de staf van de tegenpartij na de wedstrijd drie, twee of één punt aan de beste speler van de tegenstander. Door zijn opvallende spel staat hij ruim bovenaan in dit klassement van alle Eredivisie-ploegen. De titel kan het Utrecht-talent dit seizoen nauwelijks meer ontgaan.

Daarbij komt dat hij derde staat in de lijst van topscorers in de landelijke B-competitie. De aanvoerder van het team van trainer Robert Roest maakte dit seizoen al elf doelpunten. Badjeck kenmerkt zich als een dynamische spits met veel loopvermogen. Hij is fysiek sterk en maakt daar ook goed gebruik van. De bescheiden scholier heeft bovendien een geweldige drive om zich te verbeteren.

Examen
Naast het voetbal zit Badjeck in het examenjaar van de VWO op het Leidsche Rijn College. Op de dag van de wedstrijd had hij nog twee examens. "Dat ging moeilijk", vertelde hij aan FC Utrecht.TV. "Ik kon me de hele week niet focussen. Het enige waar ik me op kon focussen, was op de wedstrijd van vrijdagavond."

Badjeck zat zich vrijdagavond bij een stand van 2-2 te verbijten op de bank. "Toen ik op de bank zat dacht ik: ‘we moeten wel winnen'. Ik ben blij dat we de drie punten hebben gepakt." Toch verwacht de bescheiden Badjeck dat er ondanks zijn eerste tien minuten in de Eredivisie niet veel voor hem gaat veranderen. "Ik moet gewoon doorgaan waar ik mee bezig ben. Goed trainen en mezelf verbeteren. Hopelijk ga ik vaak meedoen met de grote jongens", zei Badjeck met een glimlach op het gezicht.

Bron: FC Utrecht | Foto: FCUPhoto / F. Zilver

Reacties

Bij dit bericht is 1 reactie geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing