FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Arren moede

27-03-2012

17 reacties


Alle columns en nieuwsstukjes die ik afgelopen tijd gelezen heb die ook maar enigszins te maken hadden met FC Utrecht, gingen over het abominabele spel van de FC. Geheel terecht want het is voor de supporters geen pleziertje om dit voetbal te moeten aanschouwen. Maar toch blijven we maar komen; het blijft immers toch je club.

Om diezelfde supporters toch een leuke middag te bezorgen, verwacht je echter wel dat de club verder alles onderneemt. De discussie over fouilleren is aan mij niet besteed. Gezien het vuurwerk dat er regelmatig ontploft, vind ik het prima dat er gefouilleerd wordt. Dat het niet altijd even grondig gebeurt bij wedstrijden tegen bijvoorbeeld RKC vind ik een goede zaak. Waarom onnodig de doorstroming stremmen?

Waar het mij om gaat, is de hele beleving (mooi woord, vooral voor de voorzitter van de club) rondom het voetbal. Kom je bij Dortmund of Ajax dan kun je buiten het stadion een broodje worst, een patatje, een colaatje, een sjaaltje, een shirtje, een vlag en zelfs een biertje of iets sterkers kopen. Bij FC Utrecht kom je in een stadiongebied waar niks te beleven valt, tenzij je opgewonden raakt van politieagenten die je bekeuren als je een blikje shandy in je hand hebt.

Een jaar of 3 geleden ben ik met een door True Support georganiseerde reis naar Dortmund - Mainz geweest. Het opvallendst was de aankomst met de bus. Bij het stadion liep een groep Mainz-supporters. Eén daarvan had een konijnenpak aan met daarover een Mainz-shirt. En in zijn hand een halve liter bier. In fles. Later bleek dat iedereen daar door elkaar liep en dat iedereen daar bier kon kopen. Ook op elke hoek een plek waar je zwart-gele fanartikelen kon kopen.

Afgelopen zondag ging ik naar Ajax - PSV. Met de trein aangekomen op station Amsterdam Bijlmer ArenA vielen mijn ogen bijna uit mijn kassen van verbazing. De mensen die in de trein al aan het bier zaten, namen hun plastic tassen met blikjes en flesjes gewoon mee naar buiten en liepen het plein tussen de ArenA en de HMH op. Daar was het superdruk. Iedereen in de zon met een hot dog, patatje, broodje hamburger en een drankje. De horeca draaide overuren en de fanartikelenverkopers vulden hun kassa's. Af en toe wat vuurwerk zorgde voor wat vreugdekreten onder de mensen.

Degene met wie ik deze wedstrijd bezocht, had meteen in de gaten dat ik dit een verrassend schouwspel vond. Vooral doordat ik het ongeveer elke 5 minuten tegen hem zei. Ik stond werkelijk verbaasd dat dit soort zaken hier wel mogelijk was. Bij onze FC leek het immers wel een begrafenis voor en na de wedstrijden.

Bij het betreden van het stadion werden we, net als bij Utrecht, gewoon gefouilleerd maar een bezoek aan het toilet, liet me in de volgende verbazing vallen. Toen ik mijn handen ging wassen, was er namelijk zeep aanwezig en kon ik, ook weer in tegenstelling tot bij FC Utrecht, mijn handen afdrogen. Per toiletgroep was er iemand van een schoonmaakbedrijf aanwezig die zorgde dat alles goed geregeld was en bleef. De halve liters bier deden hun werk dus ik heb 4 meetmomenten gehad en alle 4 de keren was het keurig.

Dan een sfeeractie voor de start van de wedstrijd. Er was vuurwerk voorafgaande aan de wedstrijd; vuurwerk dat bij Utrecht absoluut nooit meer voorkomt in de laatste jaren. En dat is ook zonde want het kan er wel voor zorgen dat de tegenstander geïntimideerd raakt en het publiek er massaal achter gaat staan. Die laatste twee zaken zijn bij Utrecht ook al lang niet meer aan de orde.

Wat is het toch zonde dat een mooie volksclub als FC Utrecht is aangewezen op een grafstemming rondom het stadion, nagenoeg geen inkomsten haalt uit het gebrek aan verkoop van allerlei artikelen en dat supporters in het stadion aangewezen zijn op een verbrande hamburger waarvan de binnenkant nog bevroren is. Of op een broodje worst waarvan het broodje nog harder is dan de kop van de oud-voorzitter. En dat de helft van alles al voor de rust is uitverkocht.

Wat is het eigenlijk triest dat ik dit soort dingen moet constateren bij Ajax. De club waar ik helemaal niet meer vergeleken wil worden maar waar het voor de supporter blijkbaar veel beter geregeld is dan bij mijn eigen FC Utrecht. Bij FC Utrecht is het namelijk buiten het veld ook arren moede.

Maar toch blijf ik gaan naar de FC; het blijft immers toch je club. En bij Ajax is alles goed geregeld maar verder wil je er nog niet dood gevonden worden.

Harrie Kovert
@HarrieKovert

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 17 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing