FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Argentijnse back van Boca Juniors op proef

21-02-2011

9 reacties


Santiago Villafañe, een 22-jarige rechtsback uit Argentinië met een Italiaans paspoort, is maandag begonnen aan een tiendaagse stageperiode bij FC Utrecht. Deze stage is het eerste concrete resultaat van de oriënterende reis, die technisch directeur Foeke Booy en hoofd scouting Edwin de Kruijff kortgeleden door Zuid-Amerika maakten.

Villafañe traint de komende tien dagen mee met de eerste selectie van FC Utrecht. Dinsdagavond speelt hij met Jong FC Utrecht in een wedstrijd tegen Geinoord. De rechtsback is afkomstig van de Argentijnse topclub Boca Juniors. "Santiago is een talentvolle speler, die alle Argentijnse jeugdselecties heeft doorlopen", zegt Foeke Booy. "Na zijn opleiding bij Boca Juniors heeft hij twee jaar bij Real Madrid gespeeld, waar hij voornamelijk in het tweede team uitkwam. Hij was nu weer twee jaar terug bij Boca, maar doordat die club met drie in plaats van met vier verdedigers is gaan spelen, kwam hij in het eerste elftal onvoldoende aan bod."

De speler heeft zijn contract bij Boca Juniors afgekocht en wil nu graag in Europa aan de slag. "We hebben het tweede team van Boca Juniors wel zien spelen, maar doordat hij zijn contract had ingeleverd, deed Santiago niet meer mee. Wel hebben we DVD's van ‘m gezien en die waren veelbelovend", aldus Booy, "maar we willen een speler natuurlijk wel live kunnen zien spelen en kunnen beoordelen en gaan niet op een filmpje af. Vandaar zijn stage bij ons." Omdat de Argentijn momenteel clubloos is, zou het in theorie mogelijk zijn hem tussentijds aan te trekken. "Maar dat is wel erg op de feiten vooruitlopen", zegt de technisch directeur. "We gaan ‘m eerst eens rustig bekijken en dan zien we wel. Misschien is het wel een speler voor volgend seizoen, wie zal het zeggen."

Bron: FC Utrecht

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 9 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing