FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

"Alles moet wijken voor FC Utrecht-belang"

14-04-2011

7 reacties


Net als vorige week thuis tegen Feyenoord zijn Mark van der Maarel (lies), Ismo Vorstermons (duizeligheid), Leon de Kogel (enkel) en Jacob Mulenga nog steeds afwezig. Daar is deze week Edouard Duplan (scheurtje buitenmeniscus) bijgekomen. Ook hij ontbreekt in het belangrijke uitduel van vrijdagavond met Heerenveen (20.45 uur). Verder is Kevin Strootman (lies) nog een twijfelgeval. Tim Cornelisse keert terug van een schorsing.

Heerenveen (twee punten in de laatste vijf wedstrijden) staat op dit moment op een teleurstellende dertiende plaats. Twee weken terug verloren de Friezen thuis van Excelsior, maar de ploeg van trainer Ron Jans revancheerde zich vorige week met een gelijkspel bij PSV. "Ze hadden ook kunnen winnen in Eindhoven", weet Ton du Chatinier. "Die prestatie geeft ze ongetwijfeld zelfvertrouwen."

"Ze hebben net als wij al enige tijd geen overtuigende resultaten behaald in eigen stadion", stelt Du Chatinier vast. De laatste zege van Heerenveen in het Abe Lenstra Stadion dateert zelfs van 18 december van het vorig jaar, toen werd De Graafschap met 4-0 verslagen.

FC Utrecht staat ondanks de drie nederlagen in de laatste drie speelronden nog steeds op de achtste plaats. Om de concurrentie in de race om de play-offs tijdens de laatste vier wedstrijden voor te blijven zullen er echter nu wel de nodige punten gepakt moeten worden, beseft Du Chatinier. Heracles is inmiddels tot op één punt genaderd en ook NEC (twee punten) en Feyenoord (vier punten) azen nog op plek acht. Heracles speelt dit weekend thuis tegen PSV, NEC ontvangt Ajax en Feyenoord treft in De Kuip Willem II.

Het zal vrijdag beter moeten dan vorige week thuis tegen Feyenoord. Du Chatinier sprak na afloop van dat duel van een "complete offday". De nabespreking duurde langer dan normaal, vertelde Du Chatinier vrijdag tijdens het persuur. "We zijn kritisch op onszelf. Bij het tweede tegendoelpunt werden gemaakte afspraken niet nagekomen. Het moet voor de spelers duidelijk zijn dat in deze fase alles moet wijken voor het belang van FC Utrecht. De selectie weet wat er van ze verwacht wordt."

Na het treffen met sc Heerenveen volgt voor FC Utrecht het thuisduels met Vitesse, de uitwedstrijd bij Excelsior en op de slotdag komt AZ naar Stadion Galgenwaard.

Bron: fcutrecht.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 7 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing