FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

'Alflen wil aanvallende speelstijl'

09-05-2014

11 reacties


Robby Alflen volgt Jan Wouters op als trainer van FC Utrecht. De 46-jarige oefenmeester, die de voorbije jaren assistent-trainer bij de club was, tekent een verbintenis voor de duur van één seizoen.

FC Utrecht kiest met de aanstelling van Robby Alflen voor een bekend gezicht. “Jarengeleden heeft Robby een voorname rol gespeeld in het vaststellen van de Utrechtse speelstijl. Deze is gebaseerd op vooruit voetballen, met strijd, passie en lef, en technisch goed verzorgd”, zegt Algemeen Directeur Wilco van Schaik van FC Utrecht. “Robby staat een aanvallende speelstijl voor, waar wij graag weer naar terug willen. In onze academie staat deze speelstijl al centraal en ook binnen de scouting is dit inmiddels het uitgangspunt. De club is ingericht en klaar voor een nieuwe speelstijl. Wij menen met Robby een trainer gevonden te hebben die als geen ander invulling kan geven aan onze visie en speelstijl.”

Met Alflen kiest FC Utrecht daarnaast voor een trainer die weet wat in Utrecht gevraagd wordt, de cultuur van de club kent en gretig is om als jonge hoofdtrainer aan de slag te gaan. De kersverse hoofdtrainer zelf is content met zijn aanstelling. “Mijn eerste klus als hoofdtrainer in het betaald voetbal, in de stad waar ik woon, bij de club waar ik als jonge speler mocht debuteren en waar ik voorheen diverse functies heb bekleed; daar kijk ik wel naar uit”, zegt Alflen. “De clubleiding heeft al vroeg het vertrouwen in mij uitgesproken en bevestigt dit nu door mij voor de groep te zetten.”

De clubleiding hield de voorbije weken het geschetste profiel van de aan te stellen nieuwe trainer tegen het licht bij de inmiddels aangestelde Technisch Adviseur Co Adriaanse. “Co staat volledig achter de aanstelling van Alflen. Robby en Co hebben diverse gesprekken gevoerd. Er is een klik, zowel op voetbaltechnisch als op menselijk vlak”, aldus Van Schaik.

Robby Alflen is blij met de komst van Co Adriaanse. “Als je als trainer kan samenwerken met iemand die zoveel ervaring heeft, dan kun je daar alleen maar voor openstaan. In mijn gesprekken met Co delen we een visie met betrekking tot de manier van voetballen en de intenties van een elftal. Ik kijk ernaar uit om met Co te gaan werken en om aan de ambities van FC Utrecht invulling te geven.”  

FC Utrecht buigt zich de komende weken over de trainers die Alflen gaan assisteren. De positie van keeperstrainer wordt evenals dit seizoen vervuld door Stefan Postma.

Bron: fcutrecht.nl

Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 11 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing