FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Alflen is wel klaar met ‘topsportcultuur’

09-05-2015

23 reacties


Trainer Robby Alflen is het gepraat over een ‘topsportcultuur’ bij FC Utrecht zat. Op een topsportcultuur die door de club niet wordt gefaciliteerd, wil hij niet afgerekend worden, zegt hij tegenover RTV Utrecht.

Hij moet naar eigen zeggen een beetje lachen om de term ‘topsportcultuur’ die de laatste weken rondzingt in en om de club. Alflen: “Opeens is dat het toverwoord. Ik ben er ook wel een beetje klaar mee, moet ik eerlijk zeggen. Hoe vaker ik het hoor en lees, hoe meer ik het gevoel krijg dat iedereen denkt dat wij dit seizoen maar wat hebben lopen aanmodderen. Dat is absoluut niet zo.”

Hij vindt dat de club een voorwaardenscheppende rol heeft. “De club moet die topsportcultuur faciliteren en als de club die faciliteert dan kunnen de mensen daarmee werken”, zegt hij in gesprek met RTV Utrecht-verslaggever René van den Berg.

Door de enkel
Alflen suggereert dat de voorwaarden voor een topsportklimaat ontbreken op trainingscomplex Zoudenbalch. “We hebben een heel kleine gym waarvan de hele club gebruik moet maken (…) en een spelershome dat eigenlijk vernieuwd moet worden. En dan hebben we een trainingsveld waarop spelers spontaan door de enkel gaan. Wij hebben dus zo professioneel mogelijk gewerkt dit seizoen met zijn allen, maar meer was er in dit opzicht niet van te maken.”

Afgezien van het trainingsveld heeft Alflen er geen moeite mee om zo te werken. “Dat jeugdspelers in een gang zomaar langs een speler van het eerste elftal kunnen lopen, dat vind ik onze charme. Dat vind ik bij FC Utrecht horen. Wat ik wel vervelend vind is dat ik daar vervolgens op afgerekend ga worden. Nu heb ik het zo vaak gelezen en gehoord. Ik ben er nu wel klaar mee.”

Reacties

Bij dit bericht zijn 23 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing