Voorbeschouwing #utrpecDe eerste winst is binnen en gisteren gaf Jong FC Utrecht ook een goede impuls af met hun overwinning RKC Waalwijk. Het zal de Utrechtse burger moed geven. Bij Jong FC Utrecht was er gisteren de terugkeer van Anouar Kali. De middenvelder was er lang uit maar speelde gisteren een helft mee met de beloften en was meteen belangrijk voor de ploeg. Dus weer een speler extra beschikbaar voor het elftal van Jean Paul de Jong.

De tegenstander van vanavond zal met een andere spelopvatting naar de Galgenwaard dan Sparta. De Zwollenaren doen het dit seizoen uitstekend onder coach Van 't Schip en staan vier punten voor op FC Utrecht. Een overwinning voor FCU is dus belangrijk om aan te haken en alvast een heel voorzichtig voorschot te nemen op de play-offs. De weg is nog lang maar veel clubs verspelen punten.

Waarschijnlijk zal De Jong niet veel aanpassen aan zijn opstelling ten opzichte van de wedstrijd tegen Sparta. Dus met Dessers en Klaiber. Ayoub en Labyad waren licht geblesseerd maar kunnen spelen. Hopelijk heeft het duo vanavond ook wat meer oog voor de andere spelers dan alleen voor elkaar. Dan zou het aantal doelpunten kunnen doen toenemen.

Klich liet inmiddels al zien een aanwinst te zijn voor het team. Hij zal ongetwijfeld weer een basisplaats krijgen. Hierdoor moet Sander van der Streek een pas op de plaats maken. Opbouwend zou Emanuelson misschien een betere optie zijn als linksback maar verdedigend zal Van der Maarel zijn mannetje beter staan tegen de gevaarlijke voorhoede van PEC Zwolle. Görtler zal ondanks zijn winnende treffer wel weer op de bank beginnen. Hoewel het AD het consequent over de schlemiel heeft bij de wedstrijd tegen Ajax, is de beleving bij de supporters gelukkig anders. De actie tegen Ajax om de bal te pakken, het winnende doelpunt tegen Sparta en het (verrassend) goede Nederlands geven de Duitser meer dan genoeg sympathie bij de supporters.

De wedstrijd begint vanavond om 18.30 uur in de Galgenwaard en staat onder leiding van scheidsrechter Wiedemeijer. Drie keer won Zwolle in Utrecht, elf keer bleven de drie punten in Utrecht. Drie keer werd het gelijk, net zoals dit seizoen in Zwolle. Vorig jaar wist FC Utrecht met 3-1 te winnen. Blijft FC Utrecht ook vandaag onder De Jong ongeslagen? Volgende week zondag volgt de uitwedstrijd tegen Roda JC.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Jensen

Klaiber - Leeuwin - Janssen - Van der Maarel

Klich - Strieder - Labyad - Ayoub

Kerk - Dessers