'Niet de bedoeling dat het bij één interland blijft'

Het Nederlands elftal bereidt zich met een bijzondere groep voor op het oefenduel met Oekraïne. Bondscoach Bert van Marwijk besloot om zijn WK-internationals (op Michel Vorm na) vrij te geven, waardoor er diverse ‘groentjes' een kans krijgen. "Natuurlijk is dit een leerzame ervaring, maar je hebt ook je doelstellingen. Het is niet de bedoeling dat het hierbij blijft, mocht ik mijn debuut maken", stelt Ricky van Wolfswinkel.

De aanvaller van FC Utrecht is één van de spelers die zijn eerste minuten kan maken in het ‘grote' Oranje. "Hoeveel centrumspitsen ik in deze selectie tel? Eén echte. Ik hoop dat de bondscoach daar ook zo over denkt", lachte Van Wolfswinkel in gesprek met De Telegraaf. Ook Leroy Fer hoopt op zijn debuut: "Het gaat hard inderdaad, en ik sta hier niet met een ander gevoel omdat alle 'vaste' spelers er niet bij zijn. Ik wil ervaring opdoen en me laten zien aan de bondscoach. Ik mis dan wel het EK-kwalificatieduel met Jong Oranje tegen Liechtenstein, maar deze wedstrijd is voor mij net zo belangrijk."

Jeffrey Bruma is met zijn achttien jaar de jongste speler in het gezelschap die woensdag zijn eerste speelminuten kan maken voor Oranje. "Iedereen heeft afgelopen seizoen gezien dat ik in Jong Oranje goed heb gespeeld, daarom is het misschien wel goed dat ik in de ArenA tegen Ajax op mijn bek ben gegaan", zei hij. "Dan word je tenminste niet meteen weer de hemel in geprezen. Dat ik van de bondscoach op deze leeftijd de kans al krijg om met het echte Oranje mee te gaan, is fantastisch."

Bron: Voetbalzone.nl