Jong Utrecht verliest van Jong PSV

Je verwacht toch dat een team leert van fouten. Jong FC Utrecht liet vanavond zien dat dat niet altijd opgaat. Tegenstander Jong PSV is extreem effectief en haalt vier doelpunten uit vier kansen. Jong Utrecht één doelpunt, uit zes kansen.
 
Nou moet gezegd worden, van die zes goede kansen worden er 4 binnen 20 seconden verprutst. Het is zo rond de 75e minuut, Jong PSV staat al 0-3 voor. In de 16 meter kans op kans, schot na schot, maar geen reden om te juichen voor het thuispubliek.
 
Voor die scrimmage is er al aardig wat gebeurd op de Westmaat. Jong Utrecht begint slecht aan de wedstrijd, de Eindhovenaren zijn heer en meester op het veld. Dat na vijf minuten ex-Utrechter Dani van der Moot de 0-1 binnenschiet van afstand, is een voorbode voor de rest van de avond. Een makkelijk gegeven vrije trap wordt na 31 minuten mooi in de hoek van het doel gemikt.
 
De tweede helft komen de Domstedelingen beter uit de startblokken. Aanvallend, zelfs. Toch wordt er eigenlijk niets gecreëerd, het loopt telkens fout rond de 16 meter.
 
Uit het niets komt Jong PSV zelfs op 0-3. Vijf minuten daarna redt Robin Zwartjens nog wel de eer, maar het slotakkoord is toch weer voor de bezoekers.
 
Geen goede wedstrijd van de jonge Utrechters, een herhaling van de fouten in de rest van de competitie: de tegenstanders kunnen uit weinig kansen telkens doelpunten maken.
 
Volgende week weer een Jong-elftal: uit tegen Jong AZ.
 
Jong FC Utrecht – Jong PSV 1-4 (0-2)
5. Dani van der Moot 0-1
31. Marcel Ritzmaier 0-2
77. Matthias Verreth 0-3
82. Robin Zwartjens 1-3
86. Matthias Verreth 1-4
 
Gele kaarten: Bram van Vlerken (Jong PSV), Rick Mulder (Jong FC Utrecht), Redouan El Yaakoubi (Jong FC Utrecht), Marcel Ritzmaier (Jong PSV)
 
Toeschouwers: 170
 
Scheidsrechter: Christian Mulder
 
Opstelling Jong FC Utrecht:
Nijhuis; El Yaakoubi, Zwartjens, Van der Velden (72. Tesselaar), Brinkman; Mulder (45. Loukili), Van der Meer, Pattynama; Venema, Sow, Joosten
 
Opstelling Jong PSV:
Koopmans; Van Vlerken, Abels, Soulas, Paal (80. Wallenburg); Duarte, Rigo, Ritzmaier; Daneels (84. Rommens), Van der Moot (75. Konings), Verreth