FC Utrecht presenteert afwezige StrootmanOnder de helft van de bevolking die vrijdagavond in één van de vele files op de Nederlandse snelwegen stond, bevond zich ook Kevin Strootman. De middenvelder moest naar de Galgenwaard om zich te laten presenteren aan pers en publiek door zijn nieuwe werkgever, FC Utrecht. Strootman moest zich echter afmelden, omdat er geen doorkomen aan was.

Hij was na uren nog niet verder geraakt dan de ring rond Amsterdam, waar hij was geweest voor de medische keuring, zo laat FC Utrecht via de officiële kanalen weten. Zonder de van Sparta aangekochte jeugdinternational ging de presentatie echter gewoon door. Helaas voor Strootman waren alle andere genodigden er wél; zaakwaarnemer Chiel Dekker, Strootmans ouders en andere familieleden.

Voorzitter Jan Willem van Dop gaf tijdens de presentatie aan dat de komst van de twintigjarige middenvelder helemaal past bij het ambitieniveau van FC Utrecht en het investeringsfonds FPI, dat de transfer mogelijk maakte, om jonge talentvolle spelers aan te trekken die zich verder kunnen ontwikkelen en de club dan op termijn veel geld opleveren. Hoeveel FC Utrecht precies betaalt aan Sparta is niet bekendgemaakt, maar vermoedelijk ligt het bedrag tussen de half miljoen en één miljoen euro.

Foeke Booy, technisch directeur van de club uit de Domstad, wees onder meer op de 75 Eredivisieduels die Strootman al achter zijn naam heeft staan vanuit zijn Spartaanse jaren. "Een ambitieuze speler met veel potentie die ongetwijfeld nog stappen zal maken", aldus Booy. Hij zei dat Strootman niet voor de breedte is gehaald, maar wordt gezien als een versterking voor de basis.

Trainer Ton du Chatinier tenslotte kaartte aan dat hij Strootman een 'fantastisch linkerbeen' vindt hebben. "Hij heeft bij Sparta karakter getoond en laten zien dat hij er alles voor over heeft om naar een club als FC Utrecht te gaan. Ik ben ervan overtuigd dat hij net als onze andere aankopen hier uitstekend zal renderen", aldus de coach. Strootman tekende voor vierenhalf jaar bij FC Utrecht en komt op de eerste dag van 2011 naar zijn nieuwe club.

Bron: voetbalzone.nl
Foto: voetbalzone.nl