De statistieken van Zakaria LabyadZakaria Labyad liep tijdens Ajax - FC Utrecht tegen zijn vijfde gele kaart in elf eredivisieduels aan. Hij is daarmee de eerste speler van FC Utrecht die dit seizoen in de eredivisie geschorst is.

Diezelfde Zakaria Labyad werd door vi.nl gekroond tot speler van de week in speelronde 11. Dat kwam uiteraard door zijn twee goals. Maar 'ook in balbezit was de spelmaker steeds een rustpunt in een bij vlagen slordige wedstrijd' aldus VI.

Dat is zeker geen toeval. Labyad is inmiddels met vijf goals clubtopscoorder van FC Utrecht in de eredivisie. Hij was daarnaast goed voor vier assists. En volgens de statistische website whoscored.com komt 71,9% van zijn passes succesvol aan. Labyad laat met die cijfers zien een belangrijke speler in de formatie van Erik ten Hag te zijn.
Europees deed Labyad ook al van zich spreken. Zo scoorde hij op mooie wijze in het thuisduel tegen Valetta FC, en maakte hij de enige goal in het thuisduel tegen Zenit Sint Petersburg.

Tenslotte was Labyad ook één keer trefzeker in het bekerduel tegen de Ajax-amateurs. Daardoor wist hij in de 18 officiële duels waarin hij tot nu toe in actie kwam in totaal acht keer te scoren. Hij loopt daarmee bijna 1 op 2.

Het contract van Zakaria Labyad bij FC Utrecht loopt tot en met 30 juni 2020.

Foto: FCUPhoto