'De resultaten tot nu toe zijn normaal'

In het presentatiemagazine van FC Utrecht, verspreid in september jl., is Erik ten Hag duidelijk: FC Utrecht moet naar een winnende cultuur. Een belangrijke pilaar in dat verhaal is 'gewoon hard werken met z'n allen' aldus Ten Hag.

Met vier nederlagen in de laatste zeven officiële duels lijkt er een behoorlijke hobbel in de weg naar de winnende cultuur te zitten. Ook het aantal tegengoals in deze zeven officiële duels (19) is erg hoog.

Maar hoe staat FC Utrecht er op in vergelijking tot de voorgaande twee seizoenen? Als volgt:

in 2015 / 2016 had FC Utrecht na 9 duels 10 punten en een doelsaldo van 13-14,
in 2016 / 2017 had FC Utrecht na 9 duels 9 punten en een doelsaldo van 14-16.

Op dit moment heeft FC Utrecht 13 punten uit 9 duels, en daarmee meer punten dan in de afgelopen twee seizoenen. Maar het doelsaldo is 13-18. Dat is slechter dan in de voorgaande twee seizoenen.

Een heel wezenlijk verschil is ook dat FC Utrecht in het lopende seizoen al 17 officiële duels heeft gespeeld. In de twee vorige seizoenen waren er dat op dit moment 'pas' negen.

Dit seizoen lijkt een opvallend kantelpunt te hebben. In de eerste tien duels hield David Jensen zes keer 'de nul'. In de zeven duels daarna lukte hem dit alleen in het bekerduel tegen de amateurs van Ajax. In deze serie werd dus vier keer verloren.

Toch maakt Erik ten Hag zich geen zorgen. Op de clubwebsite zegt hij 'De resultaten tot nu toe zijn normaal, gezien de hobbels en tegenvallers binnen de selectie'. Om uit de huidige dip te komen, hanteert Ten Hag de volgende aanpak: 'Wij moeten in een beter proces komen en gedisciplineerder verdedigen met de hele ploeg.'