FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Ab Plugboer trainer/coach Jong FC Utrecht

12-04-2013

0 reacties


FC Utrecht heeft met jeugdtrainer Ab Plugboer de opvolger van de vertrekkende Jean-Paul de Jong in huis. Plugboer, die dit seizoen FC Utrecht O17 onder zijn hoede heeft, wordt met ingang van het seizoen 2013/2014 trainer/coach van Jong FC Utrecht. Eerder vervulde Plugboer diezelfde rol bij FC Volendam.

Plugboer heeft nog een verbintenis voor één seizoen bij FC Utrecht. De duur van deze verbintenis blijft vooralsnog intact. De functie van Plugboer verandert. “Het beleid van FC Utrecht is om eigen spelers, kaderleden en trainers te ontwikkelen naar een hoger niveau, mits zij over de benodigde competenties beschikken”, zegt Technisch Manager a.i. en Hoofd Opleidingen Henny Lee. “Door het vertrek van Jean-Paul de Jong is een vacature ontstaan. Wij hebben intern gekeken, naar de jeugdtrainers die al in de FC Utrecht Academie werkzaam zijn. De keuze voor Ab is in onze ogen vervolgens een logische. Hij voldoet aan het profiel van de beloftentrainer zoals wij die hebben opgesteld, heeft ervaring in deze functie en is in het bezit van het diploma Coach Betaald Voetbal.”

“In de loop der jaren heb ik het werken met talentvolle spelers die in de eindfase van de opleiding zitten, als zeer prettig ervaren”, zegt Plugboer. “De expertise en ervaring die ik heb opgedaan, ga ik inzetten om een bijdrage te leveren aan het slaan van een brug tussen de eindfase van de opleiding en het eerste elftal van FC Utrecht. Bij FC Volendam heb ik jaren als assistent-trainer en beloftentrainer gewerkt. Daar was ik ook verantwoordelijk voor de coördinatie van de overgang van A-junioren en beloftenspelers naar het eerste elftal. Die ervaring neem ik mee in mijn nieuwe rol als trainer/coach van Jong FC Utrecht.”

De kwaliteiten van Plugboer liggen onder meer in het beïnvloeden van wedstrijden, weet Lee. “Ab kan een wedstrijd goed lezen en is in staat door tactische omzettingen een wedstrijd te beïnvloeden. Hij weet als oud-voetballer wat er bij het eerste elftal gevraagd wordt. Zijn ervaring als speler kan hij de jonge talenten meegeven. Ab kan met zijn persoonlijkheid ook een goede brug slaan tussen de FC Utrecht Academie en het eerste elftal, is onze overtuiging. Ab gaat hierbij nauw samenwerken met Coördinator Bovenbouw Robin Pronk en de trainers van het eerste elftal.”

Oud-voetballer Plugboer heeft met meer dan 400 gespeelde wedstrijden ruime ervaring opgedaan in het betaald voetbal. Vijfeneenhalf seizoen droeg Plugboer het shirt van FC Utrecht. Na zijn actieve voetbalcarrière heeft Plugboer veel trainerservaring opgedaan. Hij was onder andere trainer/coach van de beloftenploeg van FC Volendam, waar hij ook vijf jaar assistent-trainer van het eerste elftal was. Bij FC Utrecht is Plugboer dit seizoen trainer/coach van O17 en Coördinator RTO. Eerder was hij Hoofd Onderbouw en trainer/coach van O15.

 

Bron: fcutrecht.nl

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing