FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Voorbeschouwing #utrnec

09-02-2013

2 reacties


Het kan maar niet op. Ook afgelopen week wist FC Utrecht een overwinning te boeken in 2013. In Enschede werd FC Twente met 2-4 verslagen. Sinds 2004 wist FC Utrecht niet meer te winnen in Enschede. De overwinning was terecht. Vooral in de eerste helft liet FC Utrecht zien waartoe het momenteel in staat is. De tweede helft was moeizamer, maar op de juiste momenten wist de ploeg te scoren.

Komende zondag staat de wedstrijd tegen N.E.C. op het programma. Een belangrijke wedstrijd want N.E.C. is de ploeg die op de zevende plek staat en een overwinning van FC Utrecht zou het verschil in punten op 12 brengen. Met die voorsprong hoeft FC Utrecht voorlopig niet naar beneden te kijken en kan het zich richten op het vasthouden van de mooie vijfde plek. Doordat hetzelfde N.E.C. vorige week de derby tegen Vitesse wist te winnen, kon FC Utrecht door de winst op FC Twente over de Arnhemmers heen te gaan. Komend weekeinde moet Vitesse het opnemen tegen PSV, dus bij drie punten voor FC Utrecht kan het verschil met Vitesse al oplopen naar vier punten, als PSV tenminste laat zien dat het kampioen wil worden.

FC Utrecht kan nog geen beroep doen op Oar en Sarota. Jens Toornstra is na zijn gele kaart vorige week voor 1 wedstrijd geschorst en moet zijn debuut in de Galgenwaard als FC Utrecht speler nog even uitstellen. Erg jammer, want de nieuwe aanwinst was vorige week uitermate belangrijk voor de ploeg. Cedric van der Gun is nog een twijfelgeval. De vraag voor zondag is wie gaat spelen op de plaats van Toornstra. Verwachting is dat Asare op de positie van Toornstra zal spelen, waarbij natuurlijk meteen de volgende vraag is wie op de positie van Asare gaat spelen. Waarschijnlijk zal die keuze gaan tussen Zullo, Ayoub en Sjakie. Optie zou ook nog kunnen zijn om Van der Gun op de positie van Toornstra te laten spelen en Asare op zijn eigen plek. In de spits zou Mulenga dan gezelschap kunnen krijgen van De Kogel, die vandaag zijn contract met 3 jaar verlengde. Zondag zullen we zien voor welke optie Jan Wouters en Robbie Alflen hebben gekozen. Voor wie dit te lang wachten vindt, is er altijd nog de zaterdagochtendtraining.

De tegenstander: N.E.C.
De ploeg van trainer Alex Pastoor presteert dit seizoen naar behoren. Belangrijk was natuurlijk de overwinning vorige week tijdens de burenruzie met Vitesse. De club heeft in de transferperiode goede zaken gedaan. Van FC Utrecht werd Daan Bovenberg overgenomen en van AZ werden Boymans en Falkenburg gehuurd. Op het middenveld kan Pastoor ook al beschikken over Koolwijk, terwijl beroepsrommelaar Platje in de spits staat. Achterin kan men een beroep doen op Babos. De Hongaar was de afgelopen weken geblesseerd (en werd vervangen door oud FC Utrechter Khalid Sinouh) maar zal zondag het doel waarschijnlijk weer verdedigen. Naast het weerzien met Bovenberg heeft N.E.C. ook oud FC-er Leroy George onder contract staan. De aanvaller is echter niet verzekerd van een basisplaats. Bij N.E.C. is Conboy geschorst en zijn Loen en Sno geblesseerd.

De wedstrijd staat zondag onder leiding van scheidsrechter Liesveld. FC Utrecht won van de 33 ontmoetingen achttien wedstrijden en verloor er negen. De laatste nederlaag was in 2009. De wedstrijd begint zondag om 12.30 uur. Vanaf 10.00 is de fan village aan de City Side geopend. Hopelijk werkt het weer een beetje mee. De kassa's zijn vanaf 10.30 uur geopend en er is geen clubkaartverplichting. Volgende week moet FC Utrecht de uitwedstrijd tegen PSV spelen.


Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:
Ruiter
Van der Maarel - Van der Hoorn - Wuytens - Bulthuis
Duplan - Kali - Asare - Zullo 
Van der Gun - Mulenga   

Reacties

Bij dit bericht zijn 2 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing