Voorbeschouwing FC Utrecht – Feyenoord

Laten we het niet hebben over openstaande rekeningen. Laten we het niet hebben over het aanstellen van een scheidsrechter die duidelijk niet tegen de Top Drie clubs durft te fluiten. Laten we het niet hebben over zogenaamde ‘top’clubs waarvan spelers blijkbaar in zo’n conditie zijn dat twee uurtjes later spelen van levensbelang is. Laten we het niet hebben over een directeur van een overkoepelende organisatie die zijn voorkeuren laat blijken.

Laten we het vooral hebben over morgen. Over dat wij weer met grote getalen aanwezig mogen zijn. Over dat wij er ook daadwerkelijk in grote getalen zijn. Over de twee cleansheets en nog niet verloren hebben. Over een mooie wedstrijd tegen een tegenstander die deze jaargang heeft laten zien anders te voetballen dan vorig seizoen. Over een wedstrijd die op het scherpst van de snede gespeeld moet worden om de drie punten in de Galgenwaard te houden. En laten we het vooral over de mogelijke opstelling(en) hebben.

Nu volgens de berichten het vertrek van Kerk steeds dichterbij komt, is het een mooie discussie over wie zijn plek moet innemen. Uiteraard is er maar één die dat bepaald en die persoon heeft de resultaten van vorig seizoen, de voorbereiding en de start van het seizoen in zijn voordeel. Maar voor ons supporters is het natuurlijk heerlijk om over te praten en vooral om te zien dat iedereen vindt dat hij/zij gelijk heeft. Zo gaat de voorkeur van deze schrijver uit naar het opstellen van Sylla. De Fransman heeft in de voorbereiding van zich doen spreken en liet menigmaal zien een goede voorzet in de benen te hebben. Toch lijkt de trainer te gaan kiezen voor Gustafson als valse rechtsbuiten. Aangezien op de andere vleugel Boussaid ook graag naar binnentrekt, zullen de voorzetten steeds schaarser worden. Natuurlijk zouden de opkomende backs dit kunnen verzorgen, maar Warmerdam heeft de laatste voortzetting nog niet op orde en Ter Avest is iets minder vaak op pad. Zeker tegen Feyenoord, die natuurlijk op de vleugels gevaarlijke spelers heeft staan, zullen de backs wat meer op hun verdedigende taak moeten letten.

Ook achterin is er een keuze te maken. De recent aangetrokken Van der Hoorn is natuurlijk niet voor de bank gehaald, maar Van der Maarel kan wijzen op de twee cleansheets die de verdediging achter zijn naam heeft staan in de eerste twee wedstrijden. Keuze voor Mahi en Van de Streek hoeven nog niet gemaakt te worden. Wel is de hoop dat beiden weer zo langzamerhand richting de wedstrijdselectie gaan en een plek op de bank kunnen innemen. Voor Remco Balk komt dat nog te vroeg. Uiteraard zijn Mamengi en St. Jago er niet bij. Om te zorgen dat dit epistel niet te lang wordt, laten we de keuze tussen Dalmau en Douvikas volledig aan de trainer over.

Misschien moet we het ook nog hebben over, de bijna, smeekbede van Ayoub bij RTV Utrecht dat hij toch wel heel graag terug wil komen naar FC Utrecht. Maar zolang het middenveld overvol is, zal Zuidam waarschijnlijk niet toehappen. Hoewel Gustafson en Van Overeem misschien wel willen vertrekken en Emanuelson meer de rol van speler/assistent trainer lijkt hebben, staan er met Van den Berg, Ramselaar, Maher, Van de Streek, Boussaid en Timber nog genoeg middenvelders onder contract. Maar bij vertrek van de eerste twee zou er misschien toch een openingetje kunnen zijn.

Morgen, om 12.15 uur zal Higler fluiten voor de aftrap van de wedstrijd tegen Feyenoord. De Galgenwaard is inmiddels uitverkocht (tenminste, voor de 2/3 van de capaciteit). Denk allemaal aan de geldende coronaregels en kom dus op tijd zodat je niets hoeft te missen van de strijd tussen de nummer 5 en de nummer 1. Aangezien volgende week weer een interlandbreak wacht, is de eerstvolgende wedstrijd nog even weg. Op 11 september speelt FC Utrecht in Enschede tegen FC Twente.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Paes

Ter Avest – Van der Hoorn – Janssen – Warmerdam

Timber – Maher – Ramselaar

Gustafson – Dalmau – Boussaid

4 thoughts on “Voorbeschouwing FC Utrecht – Feyenoord

  1. Geweldig zoals Kerk meedenkt in het belang van club. Schandalig om het belang van misschien zijn toekomstige club boven het belang van zijn huidige club te stellen, waar hij alles aan te danken heeft.
    Wat was er mis mee om te zeggen ik wil best met jullie praten maar dan na de wedstrijd tegen Feyenoord.
    Maar nee hoor hij laat de club gewoon barsten. Om maar te zwijgen over het feit dat hij zowel een groot aantal wedstrijden vorig seizoen als nu speelt als een drol. Dus grote strik erom en weg ermee en laat hij het woord clubliefde aub niet in de mond nemen.

  2. Nou Kars, het gaat hier om een behoorlijk transferbedrag, dus voor FC Utrecht is het zeker zo belangrijk dat het rondkomt. Club en speler hebben hetzelfde belang, hij had ook gratis de deur uit kunnen lopen na het einde van zijn contract. Ik persoonlijk vind het jammer dat hij vertrekt. Maar het is voor hem vooral financieel erg aantrekkelijk natuurlijk. Ik wens hem veel succes.

    • Ik ben daar mee eens. Het is zeker financieel belangrijk voor de club om hem nu te verkopen. Daarom geen risico lopen op een blessure en hem buiten de ploeg laten. Want er staat al een andere speler die niet minder is te trappelen om zijn steentje bij te dragen. Vond Sylla die plek goed invullen en zijn doelpunt scoren. Gyrano Kerk succes met je nieuwe club.

  3. Hij had gewoon meer aan de club moeten denken had ook geregeld kunnen worden in de komende 10 dagen in de interland periode, maar kiest duidelijk voor zichzelf en het geld

Comments are closed.