FC Groningen – FC Utrecht 0-0 (0-0)

Aan de uitwedstrijd tegen FC Groningen heeft FC Utrecht een punt overgehouden. Gescoord werd er vanavond (zaterdag) niet in Euroborg: 0-0.

In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst; maar wie de recente uitslagen van ontmoetingen tussen FC Utrecht en FC Groningen er eens bij pakt, kan niet anders dan tot de conclusie komen dat beide teams aan elkaar gewaagd zijn. Vijf van de zes voorgaande Eredivisiematchen tussen beide ploegen leveren namelijk geen winnaar op, en dat is deze avond in Euroborg niet anders. Het eindigt zoals het begint: 0-0.

Tweede clean sheet
En zo houdt FC Utrecht dus voor de tweede keer dit seizoen de nul. Goalie Maarten Paes oogst in de thuismatch tegen Sparta Rotterdam al een clean sheet, en blijkt ook in Euroborg niet te passeren. Het is voor de vijfde keer dat de FC uit de Domstad in de eerste twee wedstrijden van een seizoen de nul houdt.

FC Utrecht komt er moeilijk doorheen
Deze avond, tijdens de jubileumwedstrijd van FC Groningen die begint met vuurwerk en slingers en tijdens de rust extra cachet krijgt vanwege een ereronde van iconen uit het verleden van de groen-witten, is het houden van de nul bittere noodzaak om tot een oogst te komen in het hoge Noorden. Daar moet keeper Paes met regelmaat in actie komen om redding te brengen, en steeds wanneer hij dat moet doen, doet hij dat ook. Aan de andere kant van het veld lukt het de Domstedelingen niet om Peter Leeuwenburgh goed op de proef te stellen. De sluitpost van de Groningers moet zo af en toe handelend optreden, maar krijgt geen schoten te verwerken. FC Utrecht komt er tegen het stugge FC Groningen deze avond nu eenmaal moeilijk doorheen.

Gesteund door de Twaalfde Man de rug recht
Maar dat de ploeg van René Hake de rug recht houdt in ‘De Groene Kathedraal’, dat is ook een feit. Gesteund door 503 meegereisde supporters uit Utrecht slaat de voor het eerst in het blauwe uittenue spelende Utrechtse FC de nodige FC Groningen-aanvallen met verve af.

Volgende week: Feyenoord-thuis
De volgende opdracht die het team van Hake wacht: Feyenoord-thuis. Op zondag 29 augustus komt de Kuipclub op bezoek in Stadion Galgenwaard, waar de bal die dag om 12.15 uur gaat rollen. De kaartverkoop voor die partij is in volle gang. Tickets zijn verkrijgbaar in de FC Utrecht Fanshop en natuurlijk online.

FC Groningen – FC Utrecht 0-0 (0-0)

Gele kaarten: Neraysho Kasanwirjo, Azor Matusiwa, Tomas Suslov (FC Groningen), Quinten Timber, Hidde ter Avest, Gyrano Kerk, Willem Janssen (FC Utrecht).

Toeschouwers: Aantal vooralsnog onbekend.

Scheidsrechter: Danny Makkelie.

Opstelling FC Groningen:
Peter Leeuwenburgh; Mike te Wierik, Neraysho Kasanwirjo, Wessel Dammers; Mo El Hankouri, Tomas Suslov (82. Ramon Pascal Lundqvist), Azor Matusiwa, Gabriel Gudmundsson; Ahmed El Messaoudi (69. Patrick Joosten), Michael de Leeuw (69. Jørgen Strand Larsen), Cyril Ngonge (82. Damil Dankerlui). 

Opstelling FC Utrecht:
Maarten Paes; Hidde ter Avest (87. Mike van der Hoorn), Mark van der Maarel, Willem Janssen, Django Warmerdam; Adam Maher, Quinten Timber (62. Moussa Sylla), Bart Ramselaar; Gyrano Kerk, Adrián Dalmau (62. Tasos Douvikas), Othmane Boussaid (74. Simon Gustafson)

Bron: fcutrecht.nl

One thought on “FC Groningen – FC Utrecht 0-0 (0-0)

  1. 0-0 was gisteren het maximaal haalbare. Weinig overtuiging in het spel van Utrecht tegen een stug Groningen, wat in Groningen zelf een lastig te bespelen ploeg is. Dalmau was wederom gefrustreerd dat hij naar de kant moest, maar van onze Griekse vriend ging meer dreiging uit.

Comments are closed.