post

FC Utrecht – Feyenoord 3-1 (1-1)

Domstedelingen verslaan Rotterdammers in kolkend Stadion Galgenwaard: 3-1.

Een wervelend FC Utrecht was vanmiddag (zondag) te sterk voor Feyenoord. In een sfeervol Stadion Galgenwaard kwamen de Domstedelingen vlak voor rust op achterstand, om vervolgens binnen de kortste keren de partij naar zich toe te trekken. Doelpunten van Willem Janssen, Moussa Sylla en Simon Gustafson leverden een 3-1 zege op.

Of het al die 387 Eredivisiewedstrijden aan ervaring zijn die hem helpen bij het kiezen van de juiste positie? Ze spelen ongetwijfeld een rol. Vlak voor rust staat Willem Janssen op een paar meter van de Feyenoord-goal, en precies daar komt de bal. Voor de voeten van de captain van FC Utrecht, die vervolgens bekwaam afdrukt. Enkele minuten nadat Luis Sinisterra tegen de verhouding in de 0-1 op het bord zet, staat het alweer gelijk. In de derde minuut van de blessuretijd zorgt Janssen met zijn 21ste Eredivisietreffer in het shirt van de Domstedelingen voor de 1-1.

Een boost voor FC Utrecht
Het maakt Janssen, met zijn 35 jaar en 56 dagen, de oudste doelpuntenmaker van FC Utrecht in de Eredivisie sinds Alfons Groenendijk op 9 april 2000; toevalligerwijs ook tegen Feyenoord. Maar veel belangrijker nog: die treffer in de slottellen van de eerste helft zorgt ervoor dat de tegenstander een gevoelige tik te verwerken krijgt en FC Utrecht, dat kan welhaast niet anders, een boost.

Domstedelingen ontketend
Ontketend is FC Utrecht in de openingsfase van de tweede helft. Moussa Sylla zorgt er, binnen drie minuten spelen, met zijn eerste Eredivisiegoal als speler van de Domstedelingen voor dat de Utrechters de leiding nemen: 2-1. Weer drie minuten later knallen de klanken van La Cucamarcha opnieuw uit de boxen in Stadion Galgenwaard. Simon Gustafson benut een strafschop; voor de vijftiende keer in de Eredivisie namens FC Utrecht. Dat is een record, en zeker zo voornaam: dat levert een 3-1 voorsprong op tegen Feyenoord.

Energie en power
Het is een voorsprong die FC Utrecht verdient. Op basis van het aantal kansen en de verhoudingen binnen de lijnen. De ploeg van Hoofdtrainer René Hake speelt vanaf de eerste tot en met de laatste minuut met veel energie en kracht, en geeft Feyenoord geen moment de kans om in de wedstrijd te komen en te groeien. Hoewel Feyenoord in het laatste half uur van de partij op zoek gaat naar de aansluitingstreffer, hangt die aan het Herculesplein eigenlijk geen moment in de lucht.

Rentree Mahi en Van de Streek
Sander van de Streek maakt in de partij tegen Feyenoord zijn eerste speelminuten van dit seizoen, en dat geldt ook voor Mimoun Mahi. Voor Van de Streek, die als invaller Tasos Douvikas vervangt, zijn het zijn eerste speelminuten in een officiële wedstrijd sinds 23 mei. Dat geldt ook voor Mahi, die Bart Ramselaar aflost. Ramselaar wordt voor aanvang van het zinderende duel met Feyenoord gehuldigd, ter ere van het feit dat hij deze middag zijn honderdste officiële wedstrijd namens FC Utrecht speelt.

Van den Berg debuteert
Een hoogtepunt binnen een wedstrijd vol hoogtepunten doet zich ook in speelminuut 87 voor. Dan komt Davy van den Berg als vervanger van Gustafson binnen de lijnen en voor de 21-jarige middenvelder is dat zijn debuut in de Eredivisie. Van den Berg debuteert vorig seizoen al in de hoofdmacht van FC Utrecht, dan in een duel in de TOTO KNVB Beker. Nu is ook zijn Eredivisievuurdoop een feit.

Basisterugkeer Van der Hoorn
Verdediger Mike van der Hoorn mag ook een mooie mijlpaal afvinken. De achterhoedespeler begint voor het eerst sinds zijn terugkeer bij FC Utrecht in de basis. Het is bovendien voor het eerst sinds 8 mei 2016 dat hij in de startopstelling staat van een Eredivisiewedstrijd – de afgelopen jaren heeft hij in het buitenland gespeeld voor Swansea City en Arminia Bielefeld.

Zeven uit drie
FC Utrecht’s puntenteller staat na drie speeldagen dit Eredivisieseizoen op zeven. Na de 4-0 thuiszege op Sparta Rotterdam, de 0-0 in Euroborg tegen FC Groningen en de fraaie 3-1 overwinning op Feyenoord breekt nu een interlandbreak aan. Het team van Hake pakt de competitiedraad weer op in Enschede, waar op zaterdag 11 september FC Twente de tegenstander is. De volgende thuismatch van de Domstedelingen is op zaterdag 18 september. RKC Waalwijk komt dan op bezoek in Stadion Galgenwaard.

FC Utrecht – Feyenoord 3-1 (1-1)
45. Luis Sinisterra 0-1
45+3. Willem Janssen 1-1
48. Moussa Sylla 2-1
51. Simon Gustafson (strafschop) 3-1

Gele kaarten: Adam Maher (FC Utrecht), Tyrell Malacia, Guus Til, Jens Toornstra, Ramon Hendriks (Feyenoord).

Toeschouwers: 16.000.

Scheidsrechter: Dennis Higler.

Opstelling FC Utrecht:
Maarten Paes; Hidde ter Avest (63. Mark van der Maarel), Mike van der Hoorn, Willem Janssen, Django Warmerdam; Adam Maher, Quinten Timber (75. Joris van Overeem), Simon Gustafson (87. Davy van den Berg); Moussa Sylla, Tasos Douvikas (74. Sander van de Streek), Bart Ramselaar (74. Mimoun Mahi).

Opstelling Feyenoord:
Justin Bijlow; Marcus Pedersen, Gernot Trauner, Ramon Hendriks, Tyrell Malacia; Jens Toornstra (81. Aliou Balde), Orkun Kökcü, Guus Til; Alireza Jahanbakhsh (46. Fredrik Aursnes), Bryan Linssen, Luis Sinisterra

Bron: fcutrecht.nl

3 thoughts on “FC Utrecht – Feyenoord 3-1 (1-1)

1. Idd mooie en goede wedstrijd en ook zie je hoe goede reservespelers belangrijk kunnen zijn. Geen verzwakking in tegendeel er kwam weer nieuwe energie en mooie aanvallen uit voort. Hake en Kruis deden het prima.