FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslagen

Excelsior - FC Utrecht 2-3 (1-2)

11-09-2011

0 reacties


FC Utrecht mocht na het duel met Excelsior voor de tweede keer dit seizoen als winnaar van het veld stappen. De ploeg van Erwin Koeman was met 2-3 te sterk, al had de uitslag er ook compleet anders uit kunnen zien. Excelsior moest na de tweede gele kaart voor Samuel Scheimann door met tien man, maar deed zich zeker in de slotfase tekort door niet meer te scoren.

De Utrechters begonnen ogenschijnlijk zwak aan het duel op Woudestein. Het door blessures flink gewijzigde elftal van Erwin Koeman kreeg nog wel de eerste mogelijkheid, maar keek al na vijf minuten tegen een achterstand aan. De gelegenheidsdefensie zag de vrije trap van Roland Alberg van ver aankomen, maar greep niet in toen Jason Oost de bal verlengde en langs Rob van Dijk schoof. Het was voor de aanvaller zijn eerste eredivisiedoelpunt sinds 7 december 2008, toen hij voor De Graafschap scoorde tegen Feyenoord.

Na de 1-0 trok Excelsior zich terug op de eigen speelhelft, om te loeren op de counter. Dat gaf Utrecht de kans de bal veel in bezit te houden en te zoeken naar openingen. Het doorbreken van de door de Kralingers opgezette muur lukte echter lange tijd niet. Halverwege de eerste helft was het dan toch eindelijk raak. Rodney Sneijder hield een voorzet net binnen en kopte terug op Nana Asare, die de bal hard en fraai langs doelman Wesley de Ruiter volleerde.

De gelijkmaker zorgde voor vertrouwen en kansen aan Utrechtse zijde. Kai Heerings zag zijn inzet bijvoorbeeld van de lijn gehaald worden en ook Jacob Mulenga scoorde bijna. De door Utrecht opgevoerde druk leverde niet veel later alsnog een doelpunt op. Verdediger Ismo Vorstermans reageerde uitstekend op de voorzet van Tommy Oar en knikte de bal via de grond binnen. In de tien minuten na rust leek Utrecht het duel definitief in zijn voordeel te beslissen Samuel Scheimann werd van het veld gestuurd na een grove charge op Sneijder, terwijl even later opnieuw Asare trefzeker was. Hij schoot de voorzet van Alexander Gerndt snoeihard binnen.

Mulenga had de 1-4, en daarmee de beslissende goal, voor het intikken, maar werd teruggefloten voor een op het oog onschuldig vergrijp. Excelsior was daar alles behalve rouwig om. Utrecht-doelman Van Dijk stompte de bal voor de voeten van Joost Broerse, die bedankte en de 2-3 binnenschoot. Het tienkoppige Excelsior rook bloed en ging vol voor de gelijkmaker. Mick van Buren was erg dichtbij, maar zijn eerste balcontact van de wedstrijd eindigde op de paal. Het gekraakte Utrecht kreeg zelf nog een enorme kans via Mulenga, maar ook dat leverde geen doelpunt meer op.

Bron: voetbalzone.nl
Foto: voetbalzone.nl

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsen


Aankomende wedstrijd

FC UtrechtMVV Maastricht
25 september 2018 19:45 uur
Galgenwaard
Kaartverkoop

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing