Voorbeschouwing RKC Waalwijk – FC Utrecht

Wedstrijd voor wedstrijd. Dat lijkt het motto van Ron Jans en de spelers. Niet jezelf al rijk rekenen en niet teveel kijken naar de rest. Het belangrijkste is om zelf te presteren en wedstrijden over de streep trekken. Dat moet dus zondag gebeuren in Waalwijk. Ook RKC heeft veel te winnen bij deze wedstrijd nu de Waalwijkers op plek 16 staan in de eredivisie en een achterstand hebben van 2 punten op de veilige vijftiende plek.

Nog geen Okkels, Vesterlund en Azarkan, maar Booth zit waarschijnlijk weer bij de wedstrijdselectie. Nog niet in staat om 90 minuten te spelen, maar fit genoeg voor een plek op de bank. Nu het einde nadert en de prijzen verdeeld worden, is dat in ieder geval een mooie opsteker. Mike van der Hoorn keert weer terug na zijn schorsing, waardoor Ryan Flamingo ongetwijfeld weer doorschuift naar het middenveld.

Waar voorin de posities inmiddels redelijk vast lijken te staan, is het op het middenveld toch vaak de vraag of er gespeeld wordt met Fraulo, Bozdogan, Jensen of Iqbal en welke rol er is weggelegd voor Toornstra (nummer 10 of rechts aan de buitenkant?). Wat in ieder geval heerlijk is, is dat Jans in de tweede helft vaak invallers kan inbrengen die nog lekker fit zijn en wat extra’s kunnen brengen tegen een vermoeide tegenstander.

De wedstrijd in Waalwijk begint om 14.30 uur en staat onder leiding van Dennis Higler. FC Utrecht heeft weer de steun van een vol uitvak. De 600 beschikbare kaarten zijn allemaal verkocht. Volgende week zondag komt het gedegradeerde Vitesse op bezoek in de Galgenwaard tijdens de Utregse Middag. Er wordt door vele Utrechtse artiesten opgetreden in en rondom het stadion. Net als de laatste thuiswedstrijd tegen Sparta is dat wederom voor een uitverkochte Bunnikside. Nu de rest nog.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Barkas

Van der Maarel – Van der Hoorn – Viergever – El Karouani

Flamingo – Jensen – Bozdogan

Toornstra – Lammers – Lidberg