FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

FC Utrecht opnieuw fors in rode cijfers

27-12-2016

6 reacties


FC Utrecht behaalde in het boekjaar 2015-2016 (afgesloten op 30 juni) een negatief netto resultaat van 4,9 miljoen euro. De omzet van de BVO steeg, maar de kosten stegen ook. Dat meldt FC Utrecht op de clubwebsite.

De kostenstijging is volgens de club onder meer toe te schrijven aan het spelen van de play-offs om Europees voetbal. Voor boekjaar 2016-2017 verwacht FC Utrecht een bescheiden positief netto resultaat, vooral door de transfers deze zomer van Bart Ramselaar (PSV) en Timo Letschert (Sassuolo).

Om de club structureel financieel gezond te maken grijpt de leiding verder in in de kosten, parallel hieraan moet de omzet uit sponsoring en ticketing omhoog.
 
Nieuwe strategie
Het nieuwe strategische plan, dat in nauwe samenspraak met de Raad van Commissarissen is ontwikkeld, wordt op dit moment ‘integraal uitgevoerd’, aldus de clubwebsite. De club spreekt van een ‘kwalitatieve impuls’ op het gebied van sales, marketing en operations. Dit moet resulteren in hogere omzetten tegen lagere kosten.

De sportieve prestaties van FC Utrecht het laatste anderhalve seizoen moeten daar ook aan bijdragen. Stadion Galgenwaard is volgens opgave van de club de eerste seizoenshelft één van de vijf Eredivisie-stadions, waar gemiddeld meer toeschouwers komen dan vorig seizoen.

Algemeen directeur Wilco van Schaik: “De investeringen die FC Utrecht heeft gedaan in het technisch management, de selectie, jeugdacademie, scouting en de verbouwing van het stadion / Zoudenbalch werpen hun eerste vruchten af. De stijgende lijn in de sportieve resultaten heeft nu een positief effect op onze financiën. En daarom willen we dat de waarde van de club op het veld zich verder doorontwikkeld.”

"We komen van ver, het kost tijd om slagen in het bedrijf te maken. De verdere uitrol van onze nieuwe strategie heeft dan ook de hoogste prioriteit voor FC Utrecht. Doel komende jaren is een drastische verbetering van het operationele resultaat.”

Niettemin blijven transfers noodzakelijk om zwarte cijfers te schrijven, blijkt uit de woorden van Van Schaik op de clubwebsite: “Inclusief transfers sturen wij jaarlijks op een positief netto resultaat. Zo werken we toe naar een financieel gezonde club, met ambitie en met een sportief en maatschappelijk hart in de stad en provincie Utrecht. Directie en Raad van Commissarissen hebben vertrouwen in de weg die we zijn ingeslagen.”

Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 6 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing