FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Anouk Hoogendijk debuteert bij Bristol Academy

16-03-2011

0 reacties


Anouk Hoogendijk heeft gisteren haar debuut gemaakt voor Bristol Academy. De international plaatste zich meteen voor de kwartfinale van de FA Cup.

De van FC Utrecht overgekomen Anouk speelde een half uur mee in de bekerwedstrijd tegen Sheffield Wednesday. Die ploeg had geen enkele kans tegen Bristol, dat uiteindelijk met een 8-0 zege van het veld stapte. Daarmee stootten Hoogendijk c.s. meteen door naar de kwartfinales van de Women's FA Cup in Engeland. De Nederlandse kwam in het veld voor Jessica Fishlock, een andere nieuwe aanwinst bij Bristol. De ex-speelster van AZ was in haar eerste optreden meteen goed voor twee goals.

,,De kop is er af'', aldus Anouk. ,,Een prima gevoel, kan ik zeggen. Ik heb maar een half uurtje gespeeld, maar dat had ik ook verwacht. Ik ben hier pas vrijdag aangekomen, heb een training afgewerkt op zaterdag en gisteren dus meteen de wedstrijd. Het gaat allemaal in sneltreinvaart, dus vond ik het helemaal niet erg om op de bank te beginnen. Bovendien had ik wat last van buikgriep, ik voelde me niet honderd procent. Maar het ging lekker.''

Net gearriveerd in Bristol, bevallen haar eerste indrukken. Sterker nog, Anouk is onder de indruk: ,,Het ziet er zeer professioneel uit allemaal. Ik ben uitstekend opgevangen door de meiden en het management. Iedereen is behulpzaam, ik voel me nu al een beetje thuis. De velden van de Academy liggen er prachtig bij. En ze werken hier met individuele programma's naast de reguliere trainingen. Iedereen is echt fulltime met voetbal bezig. Ik weet nu al dat ik door kan groeien in Engeland en bij deze club. Het niveau is hoog. Ik kijk echt uit naar de start van de competitie.''

Op 14 april staat de eerste competitiewedstrijd van Bristol Academy op het programma, uit tegen Birmingham City.

Anouk gaat dan de primeur meemaken van de nieuw opgezette Women's Super League (WSL) in Engeland. Gesteund door de FA, de Engelse voetbalbond, wordt dit jaar een serieuze aanvang gemaakt met professioneel vrouwenvoetbal in competitieverband. Acht clubs zullen voorlopig uitkomen in de hoogste divisie: Arsenal, Chelsea, Liverpool, Everton, Birmingham City, Doncaster Rovers Belles, Lincoln Ladies en Bristol Academy.

Bron: sportpromotion.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
Willem IIFC Utrecht
31 maart 2018 20:45 uur
Willem II Stadion

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Sjakie 65pt
2 (2) Don Leo 64pt
3 (3) badbo13 60pt
4 (4) Menno 59pt
5 (5) Kikker 54pt
6 (7) chapri 54pt
7 (6) fanvandeFC 53pt
8 (8) ad rem 52pt
9 (18) fcagbu 52pt
10 (9) Speedy 51pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing