Voorbeschouwing AZ – FC Utrecht

Zal zaterdagavond opnieuw blijken dat de top 5 voorlopig te hoog gegrepen is voor FC Utrecht? Of gaat FC Utrecht voor een verrassing zorgen in Alkmaar? Dan zal er in ieder geval beter omgegaan moeten worden met de kansen dan afgelopen woensdag. De 1-0 overwinning op Excelsior in de Galgenwaard had toch wel wat hoger moeten en vooral kunnen uitvallen. Maar een aantal grote kansen waren niet besteed aan de ploeg van Silberbauer.

Tegen een AZ in vorm gaat dat je zeker opbreken, dus hopelijk staat het vizier net iets scherper en is de ploeg ook verdedigend goed bij de les. Want dat FC Utrecht onder druk zal komen te staan, dat is wel zeker. Maar als één ding wel duidelijk is in de eredivisie dit jaar, is dat iedereen van iedereen kan winnen. Toch zouden we al tevreden zijn met in puntje in het altijd winderige Alkmaar.

Bas Dost is nog geblesseerd, dus wederom een basisplaats voor Douvikas. De jonge Griek krijgt op deze manier de kans zich te laten zien en deed dat afgelopen woensdag dus met de winnende goal. Buiten Dost hebben we niets gehoord over extra blessures of ongemakken, dus we gaan er vanuit dat Toornstra en Van de Streek fit genoeg zijn voor twee wedstrijden deze week. Qua opstelling verwachten we dus weinig veranderingen ten opzichte van afgelopen woensdag.

Het einde van de maand nadert, dus het wordt onrustig bij de clubs. Iedereen probeert de selectie nog te versterken, zeker de clubs die onderin staan. Zo zou huurling Redan, bij FC Utrecht nauwelijks gebruikt, in de belangstelling staan van clubs als Emmen en Cambuur. Herta BSC zou de aanvaller graag bij een club zien waar hij meer aan spelen toekomt. Hoe het ervoor staat met de interesse voor Sylla en Lottin, die beiden mogen vertrekken, is niet bekend. Wel is het zo dat er wat andere spelers van de club zich in de belangstelling hebben gespeeld. Zo zou er interesse zijn in Booth en Douvikas, maar of deze geruchten op waarheid berusten, is altijd maar de vraag. Overijverige makelaars proberen graag een graantje mee te pikken in transfers, dus zijn soms gebaat met wat mooie geruchten. De kans dat FC Utrecht zich gaat versterken lijkt vrij klein. Logischer lijkt het dat de club de selectie wat laat krimpen nu ook de terugkeer van Ramselaar, St. Jago en Hendriks aanstaande lijkt.

De wedstrijd in Alkmaar begint zaterdag om 21.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter De Graaf. Volgende week zaterdag komt concurrent sc Heerenveen naar de Galgenwaard. Die wedstrijd staat om 20.00 uur op het programma.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Barkas

Ter Avest – Van der Hoorn – Sagnan – Viergever

Van de Streek – Toonstra – Bozdogan

Booth – Douvikas – Boussaid