post

AZ – FC Utrecht 5-5 (3-3)

Reclame voor het voetbal‘, klinkt het in de persruimte van het AFAS Stadion over deze memorabele wedstrijd. ‘Smullen’, dat woord valt ook. ‘Spektakelstuk.’ Het zijn allemaal termen die passen bij één van de meest doelpuntrijke wedstrijden van de laatste tijd. 

Wat hebben FC Utrecht en AZ er vanavond een voetbalshow van gemaakt!

En bij zo’n dijk van een pot horen natuurlijk ook karakteristieken. Als het over AZ – FC Utrecht zal gaan, in de toekomst, dan kan het niet anders of het gaat ook over die ene wedstrijd van zaterdag 28 januari 2023. En dan gaat het ook over hattrick-helden Tasos Douvikas en Vangelis Pavlidis, en over alle andere spelers die er mede voor zorgden dat dit buitengewone duel in 5-5 eindigde.

AZ – FC Utrecht 5-5 (3-3)
12. Tasos Douvikas 0-1
16. Tasos Douvikas 0-2
20. Maxim Dekker 1-2
30. Vangelis Pavlidis 2-2
34. Vangelis Pavlidis 3-2
40. Nick Viergever 3-3
65. Tasos Douvikas 3-4
70. Mees de Wit 4-4
78. Vangelis Pavlidis 5-4
80. Sander van de Streek 5-5

Gele kaarten: Nick Viergever (FC Utrecht).

Toeschouwers: 16.765.

Scheidsrechter: Edwin van de Graaf.

Opstelling AZ:
Mathew Ryan; Yukinari Sugawara, Pantelis Hatzidiakos, Maxim Dekker (44. Zinho Vanheusden), Milos Kerkez (60. Mees de Wit); Tijjani Reijnders, Jordy Clasie, Djordje Mihailovic (60. Yusuf Barasi); Jens Odgaard (89. Myron van Brederode), Vangelis Pavlidis, Jesper Karlsson.

Opstelling FC Utrecht:
Vasilis Barkas; Sean Klaiber (84. Hidde ter Avest), Mike van der Hoorn, Modibo Sagnan, Nick Viergever; Can Bozdogan, Jens Toornstra, Sander van de Streek; Taylor Booth, Tasos Douvikas, Othmane Boussaid (80. Derensili Sanches Fernandes)

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto

2 thoughts on “AZ – FC Utrecht 5-5 (3-3)

  1. Wat een bizarre pot! Natuurlijk is er verdedigend wel wat aan te merken, en vielen Van der Hoorn, Toornstra en Boussaid me niet mee. Maar Douviaks en vooral Booth compenseerden veel!

  2. Ik heb enorm genoten, op basis van de tweede helft verdiende Utrecht meer dan een punt. Mooi dat Silberbauer de passie en de aanvalslust teruggebracht lijkt te hebben. Vooral het naar voren druk zetten gaat steeds beter. Complimenten voor de instelling en het resultaat.

Comments are closed.