Mutaties in de selectie (1)

De wintertransferwindow loopt tot en met 31 januari 2023, dus nog minder dan een week. En tot op heden is het opvallend rustig bij FC Utrecht, want alleen Mimoun Mahi is verhuurd aan sc Cambuur.

Albert Lottin en Moussa Sylla mogen al sinds december uitkijken naar een nieuwe werkgever. Maar over beiden is nog niets te melden. Ook lijkt de komst van nieuwe hoofdtrainer Michael Silberbauer niets aan de situatie van Lottin en Sylla te hebben veranderd.

Een gerucht is dat Go Ahead Eagles linksback Djevencio van der Kust zou willen huren. Van der Kust is bij FC Utrecht uit beeld, en Go Ahead (met oude bekende René Hake als trainer) heeft de vaste linksback door een blessure langdurig zien wegvallen. Op 1 februari aanstaande is duidelijk of Van der Kust nog speler van FC Utrecht is.

Voor doelman Fabian de Keijzer is dit seizoen uitermate frustrerend. Hij was bij aanvang van het seizoen nog geblesseerd, en Vasilios Barkas doet het goed. Mogelijk biedt een tijdelijke verhuur een optie voor De Keijzer. Alleen is de complicerende factor dat Calvin Raatsie afgelopen zondag tijdens ADO Den Haag – Jong FC Utrecht vroeg uitviel met een ogenschijnlijk zware blessure.

Tenslotte is er nog Zakaria Labyad. Hij traint mee om weer fit te worden en zowel Labyad als FC Utrecht zouden interesse hebben om met elkaar in zee te gaan. Omdat Zakaria Labyad clubloos is, kan dat ook nog na 31 januari worden geregeld.