post

FC Utrecht – FC Groningen 2-1 (0-1)

Doelpunten van Taylor Booth en Sander van de Streek leverden FC Utrecht vanmiddag (zondag) een verdiende overwinning op in Stadion Galgenwaard. In de laatste thuiswedstrijd van 2022 was het team van Hoofdtrainer Henk Fraser met 2-1 te sterk voor FC Groningen.

Als een warm mes door de boter; zo snijdt Taylor Booth na een dik uur voetballen door de defensie van FC Groningen. De Amerikaan schudt met een dynamische dribbel al zijn opponenten van zich af, gaat vervolgens alleen af op doelman Peter Leeuwenburgh en geeft die met een goed geplaatste bal in de hoek bekwaam het nakijken. La Cucamarcha uit de boxen, feest op de tribunes: 1-1.

Smaakt naar meer
Een verdiende gelijkmaker, dat is het. Een doelpunt dat de 0-1 die Florian Krüger vlak voor rust scoort als het ware ongedaan maakt bovendien, en bovenal een treffer die smaakt naar meer. Want FC Utrecht zet na die goal nog een tandje bij, neemt de regie over de wedstrijd stevig in handen en zet FC Groningen aan het Herculesplein met de rug tegen de muur.

Van de Streek maakt de winnende
De Domstedelingen, inclusief verse krachten als Othmane Boussaid, Amin Younes en Bas Dost, jagen op een tweede treffer en die komt er een minuut of vijf voor tijd ook. Op aangeven van invaller Younes werkt Sander van de Streek de bal tegen de touwen: 2-1.

FC Utrecht slaat de klok
Daarmee krijgt FC Utrecht wat het verdient tijdens de laatste thuiswedstrijd van 2022. In een door 19.904 toeschouwers bezocht Stadion Galgenwaard komt FC Groningen weliswaar sterk uit de startblokken, maar is het daarna toch vooral FC Utrecht dat de klok slaat. Tasos Douvikas, Booth en Van de Streek zijn bij de meeste kansen van de rood-witten betrokken.

Vierde zege op rij
En dat het winnende doelpunt even op zich laat wachten, en dat het op dat moment inmiddels ook begonnen is met regenen in Utrecht; ach, een kniesoor die daarom maalt. De goal komt er, de goal levert een overwinning op – en dat is alweer de vierde voor FC Utrecht op rij. Mede dankzij de recente zeges op Sparta Rotterdam, sc Heerenveen en FC Groningen heeft FC Utrecht zich stevig genesteld in het linkerrijtje van de Eredivisie.

Laatste horde van 2022: FC Volendam-uit
Nog één wedstrijd staat er voor FC Utrecht op het programma, voordat de winterstop aanbreekt. Zaterdag gaan de Utrechters op bezoek bij FC Volendam. Voor het duel in het Kras Stadion zijn alle 400 beschikbare kaarten voor het uitvak al over de toonbank gegaan. Op zondag 8 januari 2023 is de volgende thuismatch van FC Utrecht. Die dag is Feyenoord de tegenstander in Stadion Galgenwaard.

FC Utrecht – FC Groningen 2-1 (0-1)
40 Florian Krüger 0-1
62 Taylor Booth 1-1
84 Sander van de Streek 2-1

Gele kaarten: Sean Klaiber, Modibo Sagnan, Taylor Booth (FC Utrecht), Luciano Valente (FC Groningen).

Toeschouwers: 19.904.

Scheidsrechter: Edwin van de Graaf.

Opstelling FC Utrecht:
Vasilis Barkas; Sean Klaiber, Mike van der Hoorn, Modibo Sagnan, Mark van der Maarel; Jens Toornstra, Luuk Brouwers (57. Othmane Boussaid), Taylor Booth (89. Ruben Kluivert), Sander van de Streek; Daishawn Redan (57. Amin Younes), Tasos Douvikas (68. Bas Dost).

Opstelling FC Groningen:
Peter Leeuwenburgh; Damil Dankerlui Wadilie (89. Cyril Ngonge), Neraysho Kasanwirjo, Mike te Wierik, Marin Sverko, Isak Määtä (79. Ragnar Oratmangoen); Joey Pelupessy, Laros Duarte, Luciano Valente (79. Ramon Pascal Lundqvist); Florian Krüger (80. Yahya Kalley), Ricardo Pepi

Bron: fcutrecht.nl

One thought on “FC Utrecht – FC Groningen 2-1 (0-1)

1. weer een overwinning, hoofdzakelijk bewerkstelligd in de 2e helft. Toen speelde Utrecht een stuk beter dan de 1e helft. Via een hele goede solo en een een, twee met Sander van de Streek maakte Tayler Booth de gelijkmaker, waarna Sander van de Streek uit een voorzet van Younes de winnende maakte.