Voorbeschouwing FC Volendam – FC Utrecht

Al voor het beruchte duel in Eindhoven gaf Henk Fraser aan dat het voor FC Utrecht tot de winterstop ‘vooral overleven’ is. Tegen PSV ging dat nog helemaal mis, maar daarna werden er wel punten gepakt. En FC Utrecht zal de ‘WK-winterstop’ ingaan op plek 7 of 8; ook een plek waar de club gezien het budget op de plaats is.

Ging het overleven gepaard met goed voetbal? Eigenlijk maar heel zelden. Zo werd in Heerenveen het geluk afgedwongen, en was de rust tegen FC Groningen uiteindelijk het keerpunt van die wedstrijd. Maar, veel belangrijker, alles begint met werklust en strijd. Als dat goed gaat, dan zijn wonderschone goals (Douvikas, Sagnan) en / of individuele hoogstandjes (Booth) een welkome aanvulling bij het behalen van drie punten.

De competitiewedstrijd tegen FC Volendam is de laatste van dit kalenderjaar. De ploeg van Wim Jonk staat op dit moment strak onderaan. Maar de mededegradatiekandidaten hebben dit weekeinde een zwaar programma, en met de steun van het thuispubliek wordt een enthousiast FC Volendam verwacht. Die ploeg speelt ook graag vooruit, en daar liggen de kansen voor FC Utrecht. Want goede omschakelingen zijn dan van groot belang.

Om die redenen lijkt het logisch dat Henk Fraser voor dezelfde elf kiest als tijdens de laatste duels. Dus ook met Daishawn Redan. De aanvaller, die pas één keer trefzeker was, stelt tot nu toe teleur. Maar is met zijn snelheid natuurlijk wel een wapen in de voorbereiding. Fraser lijkt het vertrouwen in Redan nog steeds te hebben, en daarom is ook nu het moment voor de aanvaller om echt te beginnen met terugbetalen. In de winterstop kan hij dan opnieuw gaan bewijzen in de ploeg thuis te horen.

Het duel in het vissersdorp begint om 16:30 uur, en staat onder leiding van scheidsrechter Sander van der Eijk. Wij verwachten deze opstelling:

Barkas
Klaiber – Van der Hoorn – Sagnan – Van der Maarel
Brouwers
Toornstra – Booth
Van de Streek
Douvikas – Redan