Voorbeschouwing FC Utrecht – FC Groningen

Wederom een uitvaller in de achterhoede. Nu is het Django Warmerdam die er waarschijnlijk een aantal maanden uitligt. Net nadat bekend was geworden dat Nick Viergever ook voorlopig niet inzetbaar is. Gelukkig hebben we altijd good old Van der Maarel nog πŸ˜‰. Maar wel weer een tegenvaller voor de ploeg van Fraser. Wel is het zo dat morgen voor de derde keer in dezelfde opstelling kan worden gestart. Bas Dost zou wel weer bij de selectie zitten, maar nog niet toe aan een basisplaats. Bovendien zal de coach ook wel willen werken aan vastigheid. Dus met Douvikas en Redan voorop. De Griek maakte afgelopen week een schitterende goal uit het niets. Maar is wel altijd aanwezig met zijn werklust en verdedigend werk. Aan Redan de taak om de vorm terug te vinden uit de voorbereiding. Voordeel is wel dat hij nu een paar wedstrijden achter elkaar mag starten. Hopelijk geeft dat ritme hem weer het vertrouwen in de afwerking.

Verder dus geen verrassingen in het elftal verwacht. Never change a winning team, ook al kan het spel vele malen beter, de punten zijn in deze fase ook gewoon belangrijk om aansluiting te houden met de ploegen boven ons. Zeker in de thuiswedstrijden zullen de punten in De Galgenwaard moeten blijven. Het is de laatste thuiswedstrijd voor de lange winterstop. Nog een uitwedstrijd tegen FC Volendam staat volgende week op het programma. Daarna moeten we het doen met wedstrijdjes van het Nederlands elftal, totdat het op 8 januari weer start met meteen een topper tegen Feyenoord.

Maar eerst nog maar op jacht naar zes punten, waarvan er morgen dus drie behaald moeten worden tegen het zeer wisselvallige FC Groningen. Ook daar heeft de nieuwe coach nog niet alles naar zijn hand weten te zetten. Een overwinning morgen zet de normale concurrenten voor de play-offs Groningen en Vitesse al op een behoorlijke achterstand. De tribunes in de Galgenwaard zijn weer goed bevolkt ondanks het vervelende aanvangstijdstip van 12.15 uur. De scheidsrechter bij de wedstrijd die FC Utrecht voor het laatst in 2015 werd gewonnen, is Van de Graaf.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Barkas

Klaiber – Van der Hoorn – Sagnan – Van der Maarel

Brouwers – Toornstra – Van de Streek – Booth

Redan – Douvikas