post

sc Heerenveen – FC Utrecht 1-2 (1-1)

FC Utrecht neemt de volle buit mee terug vanuit Friesland naar de Domstad. Het team van Hoofdtrainer Henk Fraser was vanavond (zaterdag) in het Abe Lenstra Stadion met 1-2 te sterk voor sc Heerenveen. Tasos Douvikas en Modibo Sagnan scoorden met snoeiharde schoten. 

Na een hoekschop valt de bal voor de voeten van Modibo Sagnan. De Franse centrale verdediger van FC Utrecht staat niet bekend om zijn dribbels en schoten, maar besluit deze keer voor het avontuur te gaan. Sagnan omspeelt enkele sc Heerenveen-spelers, staat vervolgens oog in oog met Andries Noppert en haalt verwoestend uit. De goalie van de Friezen is kansloos op het snoeiharde schot van Sagnan. Halverwege de tweede helft neemt FC Utrecht de leiding: 1-2.

Buitengewoon efficiënt
De knal van Sagnan? Het is pas het tweede schot op doel dat FC Utrecht laat noteren in het Abe Lenstra Stadion. De overeenkomst met het eerste schot op doel van de Domstedelingen: het is ook kiezelhard én trefzeker.

Wereldgoal van Douvikas
Tasos Douvikas laat de 321 uit Utrecht meegereisde supporters voor het eerst juichen. De Griek wordt in de slotfase van de eerste helft aangespeeld door Jens Toornstra en tovert vervolgens een onvervalst werelddoelpunt uit zijn hoge hoed. De international van Griekenland schiet als ware hij heeft dynamiet in zijn kicksen. Noppert? Hij heeft de bal vermoedelijk alleen maar gehoord: 1-1.

Uitblinker Barkas schier onpasseerbaar
FC Utrecht komt dankzij twee wereldgoals als winnaar uit de strijd in Friesland, maar Vasilis Barkas is misschien wel de Man van de Wedstrijd. De doelman van de equipe van Hoofdtrainer Henk Fraser houdt in het eerste halfuur van de partij de ene na de andere bal tegen; regelmatig ballen waarvan menig sc Heerenveen-fan denkt dat die een treffer opleveren.

Van Hooijdonk opent de score
De eerste save van Barkas is op een schot van Rami Al Hajj, en niet veel later staat de international van Griekenland zijn mannetje als na een prachtige aanval van sc Heerenveen van dichtbij Amin Sar een schot lost. Diezelfde Al Hajj en Sarr stuiten even later allebei opnieuw op de uitblinkende Barkas, die in speelminuut 33 dan toch de bal uit het net moet halen. Van dichtbij kopt Sydney van Hooijdonk de bal tegen de touwen: 1-0.

Vijf schoten voldoende voor drie punten
FC Utrecht toont vanaf dat moment karakter in het Abe Lenstra Stadion, waar de equipe van Fraser aan vijf schoten, waarvan twee op doel, voldoende heeft om de volle buit binnen te harken. De vorige keer dat een Eredivisieteam aan vijf schoten genoeg had om een wedstrijd te winnen, was op 27 februari. Toen was dat Go Ahead Eagles, dat een 2-1 zege noteerde.

FC Groningen-thuis, daarna FC Volendam-uit
Nog twee wedstrijden staan er voor FC Utrecht op het programma voordat de winterstop begint. Op zondag 9 november komt FC Groningen op bezoek in Stadion Galgenwaard. Die pot begint om 12.15 uur. Tot slot volgt voor de Utrechters op zaterdag 13 november FC Volendam-uit. 

sc Heerenveen – FC Utrecht 1-2 (1-1)
33. Sydney van Hooijdonk 1-0
44. Tasos Douvikas 1-1
66. Modibo Sagnan 1-2

Gele kaarten: Anas Tahiri, Thom Haye (sc Heerenveen), Jens Toornstra, Luuk Brouwers, Sander van de Streek, Othmane Boussaid (FC Utrecht).

Toeschouwers: 22.150.

Scheidsrechter: Jeroen Manschot.

Opstelling sc Heerenveen: 
Andries Noppert; Milan van Ewijk, Sven van Beek, Pawel Bochniewicz, Mats Köhlert; Thom Haye, Rami Al Hajj (73. Antoine Colassin), Anas Tahiri (73. Tibor Halilovic); Simon Olsson (73. Alex Timossi), Sydney van Hooijdonk, Amin Sarr.

Opstelling FC Utrecht: 
Vasilis Barkas; Sean Klaiber (64. Hidde ter Avest), Mike van der Hoorn, Modibo Sagnan, Mark van der Maarel; Jens Toornstra (89. Ruben Kluivert), Luuk Brouwers, Taylor Booth, Sander van de Streek (90+2. Can Bozdogan); Daishawn Redan (64. Othmane Boussaid), Tasos Douvikas

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto

One thought on “sc Heerenveen – FC Utrecht 1-2 (1-1)

  1. Uitblinkende Barkas en 2 knallen van Douvikas en Sangan bezorgen Utrecht overwinning in Heerenveen. 3 punten binnen.

Comments are closed.